2018 jún 25Coaching, önfejlesztés

Mitől boldogak a boldog emberek?

Az alábbi cikk Péter Anita SCC Instruktor (a SzuperTudatos Önfejlesztés oktatója) írása. Az eredetit az oldalán találod, ITT.

 

Azok a dolgok segítenek hozzá a boldogságunkhoz, amit napról napra megteszünk. Tehát a boldog emberek tudatosan készülnek és cselekszenek azért, hogy tartalmasabb és boldogabb életük legyen.

 

A boldog emberek 10 rendszeres szokása

 

1. A boldog emberek hálásak

 

Nagyon sok kutatás bebizonyította, hogy a hála befolyásolja a boldogságot. A boldog emberek a hálának köszönhetik a pozitívabb kilátásokat, az erős kapcsolatokat; és mindez még az egészségüket is javítja. 

 

A hála sokféleképpen kifejezhető, szinte mindenért hálásak lehetünk a hétköznapokban. Hálát adhatunk a múlt szép emlékeiért és a megszerzett tapasztalatokért. Hálásak lehetünk a jelen pillanataiért, amit élvezhetünk. És hálával gondolhatunk a jövőnkre, amit reményekkel teli hozzáállással várunk.

 

Tudod, hogyan tudsz liftezni a hála szintjére a legkönnyebben? 

 

2. A boldog emberek nagylelkűek

 

Igaz, hogy a pénzen nem lehet megvásárolni a boldogságot, de a boldog emberek nagylelkűek az idejükkel, a pénzükkel és a segítségükkel. A nagylelkűség boldogabbá teszi őket, de mindezt az elkötelezettségük váltja ki belőlük. Egy kutatással azt is bebizonyították, hogy ha másokon segítenek, a mentális egészségüket erősítik és hatása által, hosszabb ideig élnek.

A kutatás eredménye:

A nagylelkűség boldoggá, mentálisan egészségesebbé és hosszabb életűvé tesz! 

 

3. A boldog emberek nem büntetik magukat

 

Tudják, hogy nincs tökéletesség, jók lehetnek valamiben, de a tökéletesség mitoszával nem akarnak megbirkózni. Ezért nem is kell legyőzniük önmagukat; ha valami nem sikerül, nem büntetik magukat érte.

 

Ha így tennének az egész életük nyomorúságos lenne. A boldog emberek meglátják a kudarcokban és a tökéletlenségükben is a szépséget. A világ legsikeresebb emberei az elején a sikertelenségükből merítettek erőt, fölálltak, és megvalósítottak valami maradandót.

 

4. A boldog emberek követik az álmaikat

 

A legboldogabb emberek azok, akik követik az álmaikat. A motivációjuk és a lelkesedésük végig kitart, és ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy elérjék őket. Bátran belevágnak, mernek kockáztatni és nagyot álmodni.

 

5. A boldog emberek élményeket gyűjtenek

 

A boldog emberek nem tárgyakat gyűjtenek, hanem tapasztalatokat, tudást és élményeket. A pénzen vásárolt vagyon múlandó, de a tapasztalatok örök emlékek maradnak. A drága táskára, amit évekkel ezelőtt vettek, már nem is emlékeznek, de a 10 évvel ezelőtti baráti kempingezésre biztosan.

 

A sok utazás együtt jár még más helyszínek, más emberek, más kultúrák megismerésével, ami állandó tanulási, fejlődési lehetőség számukra.

 

6. A boldog emberek a kudarcokból tanulnak

 

Egy kutatás bebizonyította, hogy a boldog emberek életében, mindenképpen bekövetkeztek korábbi kudarcok. Az életük kezdeti szakaszában átélt megpróbáltatáson felül tudtak kerekedni, és később ez az emlék nagy boldogsággal töltötte el őket.

 

Mikor visszaemlékeznek, hogy képesek voltak legyőzni az akadályokat és azóta tanultak hibáikból, az megelégedéssel tölti el őket. Szívükben ezért hála és boldogság van.

 

7. A boldog emberek produktívak

 

A boldog emberek egy feladatra koncentrálnak és előre megtervezett időbeosztásban dolgoznak. Tudják a káosz, a szervezetlenség stresszhez vezet és sikereket csak stratégiát kiépítve érhetnek el. Tisztában vannak a stressz elkerülésének fontosságával, hiszen az veszélyezteti az egészségüket is, mert fejfájást, hátfájást, alvászavarokat okozhat.

 

8. A boldog emberek nem befolyásolhatóak

 

A legnagyobb emberek a történelemben olyan személyek voltak, akik nem engedtek a külső nyomásoknak. A nehézségek, amikkel szembesültek, nem akadályozta meg őket a sikereik elérésében. A boldogságukat nem gátolták meg olyan emberek, akik nem hittek bennünk, vagy le akarták beszélni őket a terveikről.

 

Bíztak magukban, hiszen, akik le akarták beszélni őket álmaikról, azok sokszor csak az irigyeik voltak.

 

9. A boldog emberek a barátaikra támaszkodnak

 

Tudják, hogy az önzetlen barátságok, a pozitív emberi kapcsolatok hoznak igazi boldogságot, és nem a pénz. A boldogság fertőző, akár ők adják, akár ők kapják; mindkét esetben jól járnak vele. Bármennyit keresnek, a pénz nem kárpótolja őket egy tartalmas őszinte barátságért. Csak az igaz barátokkal lehet enni, inni, sírni, nevetni, feltöltődni. Odafigyelnek, hogy kikkel veszik körül magukat, mert tudják a pozitív emberek feltöltik, míg a negatív emberek visszahúzzák őket.

 

10. A boldog emberek nagy hangsúlyt fektetnek a pihenésre

 

A boldog emberek tudják, hogy a megfelelő alvás a legfontosabb a boldog élethez. Az alvás alatt töltik fel a lemerült energiaraktárukat, akkor távoznak a mérgek is a szervezetükből, és ezzel a stressz is nagymértékben visszaszorítható. Kutatással kimutatták, hogy a kielégítő alvás pozitív kilátást nyit az életre, míg a kevés pihenés az ellenkezőjét váltja ki az emberekből.

 

A boldog emberek ezekkel a pozitív tapasztalatokkal és tulajdonságokkal vívják ki a boldogságukat. Minden cselekedetükért ők a felelősek, így tudják, a boldogságukat is csak maguknak köszönhetik. 

 

Köszönet Péter Anita SzuperTudatos Önfeljesztés instruktornak ezért a remek cikkért!

 

Gondolkozz el:

Nos, te melyik pontot gyakorlod már a mindennapokban? Melyik pont jellemző rád már most is? Melyik pont az, amire jobban oda kellene figyelned és fejlődnöd kellene benne?

Kérlek, oszd meg velünk, és írd le a megjegyzések közé a cikk alatt! :)

 

Tudod, hogy lehet boldogságot jósolni? Itt megtudhatod.

 

 

Szeretettel,

 

Erika

 

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!