2013 júl 28Coaching, önfejlesztés

Hogyan változhatok meg? 7 lépés, ami a változási folyamatban segít

 

Sokunkkal előfordul, hogy olyanná szeretnénk válni, mint azok, akiket csodálunk, nagyra tartunk, becsülünk valamiért. Változtatni szeretnénk magunkon, hogy olyanok legyünk, mint ők. Sajnos azonban a kívánság általában csak kívánság marad, mert szinte azonnal jönnek a „remek magyarázatok”, a fejünkben lévő gátló hiedelmek és akadályozó negatív programok:

 

- Áh, én nem tudok megváltozni, nem tudok olyan lenni, mint ő, ez nekem úgyse menne...

- Ő  jobb, mint én..., többet tud, mint én..., neki mások a körülményei, mint nekem... stb.

 

Ugye észreveszed bennük a korlátozó hiedelmeket, melyek azonnal leblokkolják a változást? Épp ezért érdemes az alábbi gyakorlatot rendszeresen (amíg csak „zsigerből” nem jön) végigcsinálni. Könnyen, minden nehézség nélkül, és nagyon gyors változásokat lehet vele elérni! Te is meg tudod csinálni, állj neki most, ne halogasd! :)

 

A változási, változtatási folyamat - az „olyan szeretnék lenni, mint” 7 lépése

 

1. Ki az, akit valamiért csodálsz, nagyon szeretsz illetve olyan szeretnél lenni, mint ő?

 

Találj legalább egy (de inkább 3-5) ilyen embert és írd le a nevüket. Lehet, hogy a család, a közeli ismerősök, a barátok, tanáraid, netán munkatársaid közül kerülnek ki, de az is előfordulhat, hogy olyan embert nevezel meg, akit személyesen nem is ismersz, mégis jó példának tartod a magad számára (pl.: sportoló, színész, spirituális tanító, író stb.)

 

2. Írd le azokat a tulajdonságokat, viselkedésbeli szokásokat, beszédstílust stb., amit annyira szeretsz bennük!

 

3. Ezután válassz ki egy minőséget (egyszerre csak egyre koncentrálva nagyobb és gyorsabb sikert lehet elérni), amit te is szeretnél elérni, olyanná szeretnél válni.

 

4. Minden nap, reggel, koncentrálj erre a minőségre! Mit jelent ez számodra? Hogy néz ki? Van formája, színe, illata? Képzeld el ezt a minőséget, és lélegezd be! Ahogy belélegzed magadba, átjárja minden porcikád, és feltölt téged.

 

5. Majd pedig képzeld el magad, ahogyan ezt a minőséget aznap minden pillanatban megvalósítod.

 

6. Napközben tégy úgy, mintha olyan lennél, mint az a valaki, aki ezt a minőséget tökéletesen tudja mindenestül megvalósítani!

 

7. Este pedig vedd végig azokat a helyzeteket (és csak azokat!), amikor sikerült ezt a minőséget megélned. Adj érte hálát és köszönetet magadnak, hogy sikerült! Következő nap pedig kezdd újra, és csináld ezt addig, amíg úgy nem érzed, mindenestül tiéd ez a minőség, úgyhogy elkezdheted gyakorolni a következőt… :)

 

TÁMOGATÓ HIT:

Minden lehetőségem megvan, és képes vagyok  a fejlődésre, a változásra.

 

Légy mindig az, AKI VAGY, és fejlődj olyanná, AKI LENNI SZERETNÉL! :)

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!