2021 ápr 05Kommunikáció

3 ok, amiért az összezártság, a bezártság gondot okoz a kapcsolatokban

 

Már több, mint egy éve, hogy többnyire a lakásban tartózkodunk, otthonról dolgozunk, gyerekeket tanítunk. Egyszerre igyekszünk megfelelni a hirtelen ránk zúdult rengeteg feladatnak, pedig szerintem eddig sem volt senkinek sem kevés. És akkor még maradj pozitívan gondolkodó is. Nem könnyű!

 

Nem beszélve arról, ha valaki elveszítette a bevételi forrását, állását, vállakozását. Nem elég, hogy sokan félnek a vírustól és a betegségtől, sokaknak a napi megélhetés is nagy probléma.

 

Szinte mindenki ideges és feszült, amit az összezártság csak felerősít. Nehéz pozitívnak maradni a sok negatív energia közepette.

 

Az összezártság, a folyamatos együttlét még akkor is gondot okozhat, ha minden rendben van a kapcsolatokban, a munkában, és jó nagy helyen élünk. A helyzet azonban általában sajnos nem ez, a legtöbb családban feszültségek és negatív energiák tárháza található, a pozitívak helyett.

 

Mit tehetsz azért, hogy az összezártság, a zsúfolt (negatív) energiák a legkevésbé viseljenek meg?

 

A kis hely előbb utóbb mindenki agyára megy. Pláne, ha ahhoz sincs elegendő tered, hogy a napi munkahelyi feladatokat ellásd. És miért is lenne otthon is kényelmes irodád, ha eddig ahhoz voltál szokva, hogy bejársz a munkahelyedre? Miért is lennél felkészülve a napi főzésre, ha eddig minden családtag az iskolában, munkahelyen evett napközben?

 

Senki sem tehet róla, ha kevés a hely, ha nem megfelelő az asztal, a szék sem arra van kitalálva, hogy napi 8 órát ülj benne, és ha nincs elég számítógép. Mégis, ez komoly problémákat és állandó veszekedéseket jelenthet, amik negatív energiaként benne maradnak a térben. (

 

Minél kisebb egy hely, annál inkább nagy rendet kell tartani, hogy a pozitív energiákat erősítsük.

 

Ez nyilván nem könnyű úgy, hogy mindenki otthon van, és közben még online dolgozni is kell(ene). Persze a legegyszerűbb az lenne, ha hirtelen elköltözhetnél egy szép nagy kastélyba, ahol inasok lesnék a kívánságaid. De erre valószínűleg kevés az esély.

 

Mit tehetsz?

 

Kézzel fogható és egyszerű segítségként olvasd el Marie Kondo: Rend a lelke mindennek c. könyvét. (Legalább egy kis magánidőt is szerzel ezzel magadnak.) A könyvből megtudhatod, hogy a tárgyaidnak is kell, hogy legyen otthona az otthonodban ahhoz, hogy el tudd őket gyorsan rakni. Ha úgy gondolod, hogy nincs elég hely, akkor pedig a könyv segítségével nekiállhatsz a selejtezésnek.

 

Ha tudod, vond be a család minden tagját, és legyen a rendrakás egy közös játszás! A selejtezéssel pedig nemcsak a felesleges tárgyaktól, de a régi, megkopott (negatív) gondolatoktól is megszabadulhatsz, friss pozitív energiákat engedve az otthonodba, sőt a fejedbe is!

 

Negatív energiák a térben, a lakásban

 

Minél kisebb a tér, annál inkább összezsúfolódnak a negatív energiák is. (A pozitív energiák nem okoznak gondot.) Ahogy te is bezárva, bedobozolva érzed magad egy kis lakásban, hasonlóképpen van ez az energiákkal is.

 

Bár a rendszeres takarítás, szellőztetés (minden nap) segít a lakást fizikailag tisztán tartani, de a felgyülemlett negatív energiák maguktól nem szűnnek meg, (ahogy a kosz sem). Ezért a negatív energiák átalakítása valamilyen módszer segítségével sokat tehet azért, hogy jobban érezzétek magatokat otthon.

 

Mit tehetsz a negatív energiák átváltoztatása, eltávolítása érdekében?

 

Gyújts esténként gyertyát, mécsest, hogy jobb legyen a hangulat, napközben pedig füstölővel vagy párologtatóba csepegtetett olajjal tisztíthatod a levegőt és kellemes illatot varázsolhatsz, amellett, hogy ez tisztítja a negatív energiákat is.

 

Ha van Intuyching™ táblázatrendszered, akkor használd a táblázatrendszert a napi felgyülemlett negatív energiák átalakításához.

 

Negatív programok és kommunikáció

 

A tértisztítás és a rend a Feng Shui szerint is alapvető ahhoz, hogy az energiák akadálytalanul áramolhassanak a környezetünkben.

 

Azonban a Feng Shui szerint is, először van

- sors, (amit hozunk magunkkal, otthonról, az ősöktől, előző életekből), azután

- a szerencse, (a saját választásaink, teremtésünk a jelenben), majd pedig

- a Feng Shui (azaz az energia-áramlás akadálytalan megteremtése a térben).

 

Ami azt jelenti, hogy a legfontosabb az, hogy milyen belénk rögzült, (az ősöktől, előző életekből származó) programok, negatív gondolatok és energiák irányítják az életünket tudattalanul.

 

Az egyik ilyen, - sok negatív energiát tartalmazó tényező a kapcsolatainkban - a kommunikáció. Ha jó lenne a kommunikációnk, akkor nem, vagy kevés negatív energia alakulna ki a térben, amiben élünk. És veszekedések sem lennének, elvégre képesek lennénk jól kifejezni azt, amit akarunk, anélkül, hogy másokat megbántanánk.

 

A helyes kommunikáció megkönnyíti az életet, emeli az önbizalmat és megváltoztathatja még a legrosszabb kapcsolatot is.

 

30 éve foglalkozom kommunikációval és több, mint 15 éve tanítom, úgyhogy tapasztalatból beszélek. Azok, akik már voltak a TUDKO - Tudatos Kommunikáció programon, mind megdöbbennek, hogy mennyire nem tudnak jól beszélni és látványos eredményekről számolnak be már a program közben is.

 

A kommunikációt, a berögzült, zsigerből jövő rossz (negatív energiákat tartalmazó) válaszokat és reakciókat nem lehet egyik napról a másikra teljesen átírni. De a jó hír az, hogy gyakorlással lehet, és nem kell ugyanazt a rossz mintát átadni a gyerekeinknek, amit mi is kaptunk. (Ezzel nem a szülőket hibáztatom, ők is a rossz mintát kapták, azt tudták továbbadni, ami nekik is volt.)

 

Mit tehetsz, hogy jobb legyen a kommunikációd?

 

Olvasd el az alábbi cikksorozatot, melyet a (spirituális körökben sokszor előforduló) jó tanácsok témában írtam, de természetesen ezek a témák a napi életben bárhol előfordulnak. A cikkekben konkrét helyzeteket elemzek, a rossz és persze a jó kommunikációs megoldásokkal együtt.

1. Spirituális jó tanács: Nézd a jó oldalát!
2. Spirituális jó tanács: Ne ragaszkodj hozzá, engedd el!
3. Spirituális jó tanács: Fogadd el (hogy ez van)!
4. Spirituális jó tanács: Ez csak az egód!
5. Spirituállis jó tanács: Legyen hited!

 

Nézd meg a videót arról, hogy mit tegyél vita esetén:

 


 

Nekem nagyon furcsa, hogy az emberi kapcsolatokat fenntartó legfontosabb dologgal - a kommunikációval - nem foglalkozik szinte senki. Pedig a kommunikáció egy olyan eszköz, (és egyúttal energia is), amivel minden nap egymáshoz (a felsőbb régiókhoz, a mindenséghez, Istenhez és magunkhoz is) fordulunk.

 

Az emberiség nagy része egész nap beszél. (Kivéve azokat, akik valamiért nem tudnak beszélni és nem hallanak jól). Az ima, az imádkozás is energia és kommunikáció. És nagyon nem mindegy, hogy mit mondunk vagy gondolunk, hiszen ezzel teremtjük utána a pozitív, vagy negatív energiákat az életünkbe, a kapcsolatainkba, a környezetünkbe.

 

Spirituális körökben szinte mindenki a felsőbb kapcsolattal, a negatív energiák tisztításával van elfoglalva, beszélnek a szeretet-energia fontosságáról, de kevés kivételtől eltekintve azt sem tudják, hogy miről beszélnek. 

 

Hiszen a szeretet nem azt jelenti, hogy emlegetem ezt az energiát és mondogatom, hogy mennyire szeretem az embereket, hanem azt, hogy nem ítélkezem róluk. Soha. Nem azért, mert csúnya dolog ítélkezni, hanem azért, mert az ítélkezés negatív energia, és az ítélkezéssel a harag, az elégedetlenség is megjelenik a szervezetben, amivel önbüntető (negatív energiákat tartalmazó) körforgást indíthatsz el az életedben.

 

A minősítés, címkézés, másokról olyat állítani, ami nem mérhető, nem látható, mind ítélkezés, és kommunikációval „csináljuk”.

A dicséret és a kritika is ítélkezés. (Szép vagy. Csúnya vagy. - Mindkettő ítélkezés. Ki szerint? Mit jelent az, hogy szép, hogy csúnya?)

Kék a szeme. - Ez nem ítélkezés, ez tény, más is láthatja.

 

Nézd meg az Önbüntetés ördögi köréről szóló videót, hogy megértsd, hogyan okoz negatív körforgást a harag és az ítélkezés energiája!

 

 

A szeretetteli kommunikáció - ami azt jelenti, hogy nem ítélkezem a beszédben, meghallgatom, amit a másik mond (és közben nem a válaszon töprengek), és ha gondom van, úgy fejezem ki, hogy a mondatom rólam és a ne másik hibáztatásáról szóljon - segít a pozitív energiák fenntartásában, ahelyett, hogy negatívakat gerjesszünk a térbe, az életünkbe és a gyerekeink életébe.


Mit jelent az ítélkezés? - Nézd meg a videót!

 

 

A TUDKO Tudatos Kommunikáció 6 napos program pontosan erről szól, és azt mutatja meg (sok gyakorlással), hogy hogyan tudsz másképp beszélni és megértőn hallgatni is.

 

A Férfi-Női Nyelv pedig abban segíthet, hogy mindkét nem rádöbbenjen azokra az óriási különbségekre, amelyek a férfit és a nőt jellemzik, hogy ezeket tudva és kezelve jobbak legyenek a kapcsolataink.

 

Várhatsz, míg esetleg szétesik a kapcsolatod és válás lesz a vége (sőt az is lehet, hogy már vége lett). Vagy körülnézhetsz a programok között, hátha épp most van itt a lehetőség, hogy változtass a kommunikációdon, amit a gyerekeid is meg fognak köszönni.

 

Ha nem változtatsz semmit, vajon fog változni valami is? A döntés a tied. Mi szeretettel várunk, mert a kommunikáció az egyik, ha nem a legfontosabb tudás az életben!

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!