Pozitív gondolatok

Pozitív gondolkodás?

Pozitívan gondolkodni a legnagyobb bajok közepette? Van-e mód arra, hogy lecsendesítsd az elmédet és a benne lévő összes negatív gondolatot? 


Valaki nemrég azt írta nekem, hogy gondja van azzal, hogy állandóan gondolkodik. 
Azzal folytatta:

 

Mindig hülye gondolatok törnek rám és mindig arra gondolok, amit meg kellene oldani, pedig tudom, hogy csak akkor érhetem el amiket szeretnék, ha elengedem ezeket a gondolatokat és nem agyalok folyton rajtuk (pl. párkapcsolat, munkahely).

Semmi nem köt le, olvasok, tv-t nézek, és közben elkalandozom mindig azokra a témákra, amiket el akarok érni. Ha beszélgetek valakivel, akkor is azon kapom magam, hogy már megint arra a témára gondolok, miközben a másik nekem beszél. Szóval ebbe bele lehet hülyülni.

 

Hát nem egyszerű... Az egyik „legnehezebb” (spirituális, szellemi) gyakorlat az úgynevezett „semmire” figyelés. Ezt hosszasan oktatják, mert ez a lényege a bensőnkre figyelésnek, az egó lecsendesítésének. A semmire azonban elég nehéz figyelni, hiszen az elménk arra van kitalálva, hogy gondolkodjon – folyamatosan! :)

 

Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy mire figyelünk. Ezért inkább úgy tenném fel a kérdést: Van-e olyan módszer, amivel pozitív irányba, pozitív gondolkodásra terelhetem a gondolataimat? Erre a válasz egyértelmű: igen!

 

3 gyakorlat, amivel pozitív gondolkodásra és újabb pozitív gondolatokra ösztönzöd az agyad

 

1. Kérdésfeltevés pozitív irányú kérdésekkel, ami ennek eredményeképpen pozitív gondolatokat okoznak

 

Tégy fel kérdéseket! Pl.: Mi a legjobb a napomban? Ebben a percben? Minek örülhetek most? Kinek adhatnék szeretet? Miként fejezhetem ki magam a legjobban? Hogyan nézhetne ki ez a helyzet sokkal jobban? Mi történne, ha megengedném, hogy...? stb.

 

A lényeg ilyenkor az, hogy az agyad kénytelen a kérdésekre, a jelenre, a pillanatra figyelni, mert a kérdések odairányítják a figyelmet. Minden kérdésre kénytelen keresni a választ is. Így nem marad ideje arra, hogy „saját magától” negatívakat gondoljon, kénytelen a pozitívakat keresni. Ettől azonnal, pár pillanat alatt sokkal jobban tudjuk magunkat érezni!

 

2. Megkérdőjelezés

Minden negatív gondolatot, ami felmerül a fejedben, kérdőjelezz meg!

Pl.:

Ez nekem nem megy. Ez nekem nem megy? Tényleg nem? És mi lenne, ha menne? Hogyan mehetne mégis? stb.

Ez a pozitív kérdezéstechnika a coachingban is használatos, hogy a lehetőségekre figyeljünk az akadályok helyett és a pozitív gondolatok felé vigyük a fókuszt.

 

3. Hálaadás, az egyik legmagasabb rezgésű energia, ami segíti a pozitív gondolatok áramlását

 

Adj hálát mindenért, amid van! Ezt a cikket feltétlenül ajánlom a hálával kapcsolatban!

 

Amennyiben pedig azon vesszük észre magunkat, hogy negatívan gondolkodunk, itt az ideje, hogy örüljünk neki, hiszen ez nagyfokú tudatosságot jelent, hogy egyáltalán észrevesszük a negatív gondolatokat! :)

 

Ez az első lépés ahhoz, hogy képesek legyünk megváltoztatni ezeket, hiszen anélkül, hogy észrevennénk a negatívakat, pozitív gondolatokat sem tudnánk helyettük gondolni. Fontos, hogy engedd meg magadnak, hogy fejlődj ebben is, és ne légy türelmetlen. Ha észreveszed a negatív gondolatokat, már jó úton jársz a pozitív gondolatok és a pozitív gondolkodás felé!

 

És nyugodtan visszagondolhatsz jó pár évvel ezelőttre, vajon akkor hogyan gondolkodtál? A fejlődést mindig magunkhoz érdemes mérni, és nem ahhoz, hogy másoknak hogyan megy. A többség, - azok, akik kifejezetten a spirituális tudás iránt kötelezték el magukat - sokáig (akár egy életen keresztül) gyakorolja az elméje „megfegyelmezését”, a negatív gondolatok pozitív gondolatokká alakítását. :)

 

Úgyhogy gyakorold te is, és minél többet gondolsz pozitív gondolatokat, annál inkább megváltozik az egész gondolkodási folyamatod és persze a vonzásod is!

 

Támogató hit:

Megengedem, hogy a saját ütememben fejlődjek. Örülök, hogy minden egyes nappal egyre több pozitív gondolatom van. Hálás vagyok érte, hogy képes vagyok észrevenni és irányítani, hogy mi van a fejemben.

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!