2019 aug 01pozitív gondolatok

Pozitív gondolkodás?

Van-e valami olyan módszer, amivel lecsendesítheti az ember az elméjét és a sok negatív gondolatot benne? Valaki nemrég azt írta nekem, hogy az a baja, hogy állandóan gondolkodik.

 

Azzal folytatta:

 

Mindig hülye gondolatok törnek rám és mindig arra gondolok, amit meg kellene oldani, pedig tudom, hogy csak akkor érhetem el amiket szeretnék, ha elengedem ezeket a gondolatokat és nem agyalok folyton rajtuk (pl. párkapcsolat, munkahely).

Semmi nem köt le, olvasok, tv-t nézek, és közben elkalandozom mindig azokra a témákra, amiket el akarok érni. Ha beszélgetek valakivel, akkor is azon kapom magam, hogy már megint arra a témára gondolok, miközben a másik nekem beszél. Szóval ebbe bele lehet hülyülni.

 

Hát nem egyszerű... Az egyik „legnehezebb” (spirituális, szellemi) gyakorlat az úgynevezett „semmire” figyelés. Ezt hosszasan oktatják, mert ez a lényege a bensőnkre figyelésnek, az egó lecsendesítésének. A semmire azonban elég nehéz figyelni, hiszen az elménk arra van kitalálva, hogy gondolkodjon – folyamatosan! :)

 

Az viszont egyáltalán nem mindegy, hogy mire figyelünk. Ezért inkább úgy tenném fel a kérdést: Van-e olyan módszer, amivel pozitív irányba, pozitív gondolkodásra terelhetem a gondolataimat? Erre a válasz egyértelmű: igen!

 

3 gyakorlat, amivel pozitív gondolkodásra és újabb pozitív gondolatokra ösztönzöd az agyad

 

1. Kérdésfeltevés pozitív irányú kérdésekkel, ami ennek eredményeképpen pozitív gondolatokat okoznak

 

Tégy fel kérdéseket! Pl.: Mi a legjobb a napomban? Ebben a percben? Minek örülhetek most? Kinek adhatnék szeretet? Miként fejezhetem ki magam a legjobban? Hogyan nézhetne ki ez a helyzet sokkal jobban? Mi történne, ha megengedném, hogy...? stb.

 

A lényeg ilyenkor az, hogy az agyad kénytelen a kérdésekre, a jelenre, a pillanatra figyelni, mert a kérdések odairányítják a figyelmet. Minden kérdésre kénytelen keresni a választ is. Így nem marad ideje arra, hogy „saját magától” negatívakat gondoljon, kénytelen a pozitívakat keresni. Ettől azonnal, pár pillanat alatt sokkal jobban tudjuk magunkat érezni!

 

2. Megkérdőjelezés

Minden negatív gondolatot, ami felmerül a fejedben, kérdőjelezz meg!

Pl.:

Ez nekem nem megy. Ez nekem nem megy? Tényleg nem? És mi lenne, ha menne? Hogyan mehetne mégis? stb.

Ez a pozitív kérdezéstechnika a coachingban is használatos, hogy a lehetőségekre figyeljünk az akadályok helyett és a pozitív gondolatok felé vigyük a fókuszt.

 

3. Hálaadás, az egyik legmagasabb rezgésű energia, ami segíti a pozitív gondolatok áramlását

 

Adj hálát mindenért, amid van! Ezt a cikket feltétlenül ajánlom a hálával kapcsolatban!

 

Amennyiben pedig azon vesszük észre magunkat, hogy negatívan gondolkodunk, itt az ideje, hogy örüljünk neki, hiszen ez nagyfokú tudatosságot jelent, hogy egyáltalán észrevesszük a negatív gondolatokat! :)

 

Ez az első lépés ahhoz, hogy képesek legyünk megváltoztatni ezeket, hiszen anélkül, hogy észrevennénk a negatívakat, pozitív gondolatokat sem tudnánk helyettük gondolni. Fontos, hogy engedd meg magadnak, hogy fejlődj ebben is, és ne légy türelmetlen. Ha észreveszed a negatív gondolatokat, már jó úton jársz a pozitív gondolatok és a pozitív gondolkodás felé!

 

És nyugodtan visszagondolhatsz jó pár évvel ezelőttre, vajon akkor hogyan gondolkodtál? A fejlődést mindig magunkhoz érdemes mérni, és nem ahhoz, hogy másoknak hogyan megy. A többség, - azok, akik kifejezetten a spirituális tudás iránt kötelezték el magukat - sokáig (akár egy életen keresztül) gyakorolja az elméje „megfegyelmezését”, a negatív gondolatok pozitív gondolatokká alakítását. :)

 

Úgyhogy gyakorold te is, és minél többet gondolsz pozitív gondolatokat, annál inkább megváltozik az egész gondolkodási folyamatod és persze a vonzásod is!

 

Támogató hit:

Megengedem, hogy a saját ütememben fejlődjek. Örülök, hogy minden egyes nappal egyre több pozitív gondolatom van. Hálás vagyok érte, hogy képes vagyok észrevenni és irányítani, hogy mi van a fejemben.

Szeretettel,

Erika

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™© , SzuperTudatos Világ™, Intuyching™©, SzuperTudatos Önfejlesztés™©, Tudatos Pénz Teremtés™ , TUDKO-Tudatos Kommunikáció™© , a DEMERT Módszer™©, a Numeropátia™© 
védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2020 -  All rights reserved. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!