2013 márc 25önbizalom, önfejlesztés, boldogság, SzuperTudatos Önfejlesztés

Pozitív gondolkodás a DE varázsszóval

Frissítve: 2020. január

 

(Régebben a DEMERT Módszert ™ De módszernek ™ neveztem, de azóta kiegészült, és az egyetlen lépés helyett most már 2 lépésből áll a harag, és 3 lépésből hiedelem átalakítása esetén. A harag átalakításához olvasd el ezt a cikket!

 

Már beszéltünk a pozitív gondolatokról és arról is, hogy sokszor futnak a tudatalattiban a pozitív teremtéseinknek ellentétes üzenetek, hiedelmek, negatív programok. Márpedig mivel a tudatalatti a nap 95%-ában működik, a tudat meg csak 5%-ban, így nem csoda, ha a tudatalatti “győz”.  :)

 

Hogyan ismerhetnénk fel, hogy van-e bármilyen  - a pozitívnak ellentmondó – üzenet a tudatalattiban? A DEMERT Módszerrel™!

 

Az alábbi egyszerű írásos gyakorlatot, a DEMERT Módszert™ használva kiderítheted, hogy vajon van-e benned (a tudatalattidban) ellenállás a pozitív teremtéseddel kapcsolatban. Ha van, ki fog derülni, és mivel felismerésre kerül, - valamint mivel az alábbi gyakorlattal megszünteted az ellenállást, sőt beépíted, megerősíted a pozitív gondolatot -, végre el tud indulni a pozitív teremtésed.

 

(A DEMERT Módszert használjuk a harag megbocsátássá alakítására is. Erről a Megbocsátás II. -  Megbocsátás a DE varázsszóval cikkben olvashatsz.)

 

HIEDELEM ÁTALAKÍTÁS, - A TUDATALATTIBAN REJLŐ ELLENÁLLÁSOK FELDERÍTÉSE - A DEMERT MÓDSZERREL

 

Tipp:

Ha van SzuperTudatos Önfejlesztés™ rendszered, akkor érdemes a táblázatból megnézni, hogy melyik az a korlátozó hiedelem, ami éppen gátol. Ez szinte naponta változhat, ugyanakkor minél több hiedelmedet alakítod át, annál kevesebb marad!

 

DEMERT MÓDSZER - 1. LÉPÉS: DE NEM MERT

 

Kiválasztunk egy konkrét, pozitív, támogató hitet, amit hinni szeretnénk. Pl.:

  1. Mindig könnyedén kifizetem a számláimat…
  2. Elégedett vagyok a jó életemmel...
  3. X.Y. (az emberek) szeret(nek) engem…
  4. Egészéges vagyok, jól érzem magam…

 

Miután kiválasztottuk a konkrét dolgot, a pozitív támogató hitet, folytatjuk a DEMERT Módszer első lépésével, a “de nem mert”-tel, (ami annak a rövidített változata, hogy "de nem, mert ezt nem hiszem, mert..."), és az azt követő, belőlünk előkerülő gondolatokkal, amelyek ítéleteket, hiedelmeket, értékrendet tartalmaznak általában. Ezek a "de" utáni mondatok ellenállásként működnek a tudatalattiban, és nem engedik, hogy azt higgyük, amit szeretnénk.  

 

Példák a DEMERT Módszer mondatokra:

 

1.

Mindig könnyedén kifizetem a számláimat, de nem, mert ... a múlt hónapban sem sikerült.

Mindig könnyedén kifizetem a számláimat, de nem, mert ... adósságaim vannak.

Mindig könnyedén kifizetem a számláimat, de nem, mert ... rengeteg a hitelem. stb.

 

2.

Elégedett vagyok a jó életemmel, de nem, mert ... ez nem így van.

Elégedett vagyok a jó életemmel, de nem, mert ... utálom.

Elégedett vagyok a jó életemmel,  hogy ilyen helyzetbe hozott, de nem, mert ... pocsék.

 

3.

X.Y. (az emberek) szeret(nek) engem, de nem, mert … nem szeret(nek).

X.Y. (az emberek) szeret(nek) engem, de nem, mert … nem érdemlem.

X.Y. (az emberek) szeret(nek) engem, de nem, mert … én rossz vagyok. stb.

 

4. 

Egészéges vagyok, jól érzem magam, de nem, mert … fáj a ....

Egészéges vagyok, jól érzem magam, de nem, mert … beteg vagyok.

Egészéges vagyok, jól érzem magam, de nem, mert … mindig rosszul vagyok.

 

 

Addig írjuk, (és persze azt írjuk, ami kijön a fejünkből a “de nem, mert” után; a fentiek csak példamondatok), amíg még eszünkbe jut bármi. Előfordul, hogy oldalakon keresztül kell írni, de egyszer biztosan elfogy! A papír mindent "elbír" :), a lényeg, hogy ne cenzúrázzuk magunkat, írjunk ki bármit, ami csak gátolja, hogy végre a pozitív gondolatunk, teremtésünk érvényesüljön.

 

A DEMERT Módszer „de” utáni része mindaz az ellenállás, korlátozó hiedelem bennünk, ami nem engedi, hogy a pozitív, támogató hit, gondolat érvényesülhessen.

 

Előfordul olyan, hogy a DEMERT gyakorlat során a „de” utáni rész ismétlődik; akár minden mondat után ugyanaz jön, vagy több mondattal később, lejjebb megint ugyanaz jön fel, mint előtte pár mondattal. Ez teljesen normális, arról szól, hogy ennyi „helyre, szintre” tettük el ugyanazt az ellenállást, hiedelmet, berögzült negatív gondolatot.

 

Miután elkészültünk, és már nem tudunk semmit sem a „de”  után írni, azaz ott marad a pozitív támogató hit,  tépjük össze, (esetleg - biztonságos módon - égessük el) a papírt, hogy a tudatunk is „lássa” :) , hogy minden ellenállásunk teljesen megszűnt, és már a pozitív az, ami érvényesülni tud.

 

DEMERT MÓDSZER - 2. LÉPÉS: MERT

 

Írjuk le a pozitív támogató hitet, és folytatssuk a „mert-tel”. A fentiekből egy példa erre:

 

1.

Mindig könnyedén kifizetem a számláimat, mert ... végül mindig történik valami, amivel megoldom.

Mindig könnyedén kifizetem a számláimat, mert ... tudok több pénzt teremteni.

Mindig könnyedén kifizetem a számláimat, mert ... szerencsés vagyok.

 

DEMERT MÓDSZER -  3. LÉPÉS: TÜKÖR

 

A DEMERT Módszer harmadik lépése az egyik legfontosabb, amikor egy támogató hitet akarunk beírni a tudatalattiba.


Miután készen vagyunk az írással és a pozitív támogató hitet is megerősítettük, a pozitív hitet ezután mondjuk bele magunknak a tükörbe. Ahogy a negatív gondolatot, a hiedelmet is ismétlés útján tanulta meg a tudatalattink gyerekkorban, ezért ugyanúgy ismétléssel lehet átírni a tükör gyakorlattal támogató pozitív hitté. Akkor lehetsz benne biztos, hogy már csak a pozitív, támogató hit érvényesül, amikor a tükörbe mondva a mondatot, azt érzed, hogy igen, ez így van! 

 

Fontos azonban tudni, hogy amit tudatosan gondolunk, sokszor egyáltalán nincs azzal összhangban, ami a tudatalattiban van. Ezért sokat segíthet, ha a SzuperTudatos Önfejlesztést™ vesszük igénybe ahhoz, hogy megtaláljuk a konkrét negatív gondolatot, hiedelmet, hogy ezt átalakítva végre a támogató hitek működjenek bennünk.

 

Végül pedig a legfőbb tanulság a pozitív gondolkodással kapcsolatban: nem keletkezne bennünk negatív hiedelem, amennyiben nem ítélkeznénk negatívan a helyzetünkről, magunkról.

 

Válasszuk az ítélkezés helyett az elfogadást, így támogató gondolatok és hitek fognak a tudatalattiba beépülni, melyek segítik az életünket, a negatív, rossz érzéseket okozó korlátozó hiedelmek és gondolatok helyett.

Szeretettel,

Erika

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™© , SzuperTudatos Világ™, Intuyching™©, SzuperTudatos Önfejlesztés™©, Tudatos Pénz Teremtés™ , TUDKO-Tudatos Kommunikáció™© , a DEMERT Módszer™©, a Numeropátia™© 
védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2020 -  All rights reserved. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!