Spiritualitás

A rossz hírek hatása

 

Amikor a nepáli földrengés megtörtént, éppen tanfolyamot tartottam az ázsiai régióban; és az egyik kinti barátunk vasárnap szeretett volna repülővel elindulni Katmanduba, hogy megmásszák a Mont Everest-et.

 

(Végül nem tudott menni, a repülőjáratokat törölték.) Így mégha engem személyesen nem is érintett, mégis sokkal közelebb került hozzám, mintha csak a hírekből hallottam volna.

 

Mi közünk van nekünk itt, a messzi Nepál rossz híreihez és az ottani bajokhoz?

 

Nincs elég bajunk, rossz hírünk nekünk is? De, persze, mindenkinek van épp elég saját ügye, amivel foglalkozhat és kell is foglalkoznia, elvégre a saját dolgainkat tudjuk csak megoldani, a másokét úgyse...

 

Mégis, amikor a media világszerte szinte csak rossz híreket közvetít, akkor ezt a sok rossz hírt hallgatva egyrészt tehetetlennek érezzük magunkat, (mit is tehetnénk ilyen messziről?), másrészt felháborodunk sokszor a történteken – pedig semmi konkrét információnk nincs! –, rengeteg indulatunk keletkezik, és mindezeknek köszönhetően rosszul érezzük magunkat. Úgyhogy bár úgy tűnik, semmi közünk hozzá, mégis van...    

 

Én az egész földi életünket úgy tekintem, mintha egy nagy (energia-) medencében úszkálnék a többiekkel.

 

És persze mondhatom, hogy nem érdekel a többi úszkáló, elvégre nagy a medence, a többség messze van tőlem, mégis, ha sokan „belepisilnek” a vízbe, azaz negatív energiát tesznek a medencébe, akkor bizony az engem is érint, hiába is vagyok „messze”.

 

Egy földrengés óriási energiákat mozgat meg – és nemcsak fizikai szinten érzékelhetőket (rezgések) és láthatókat (összeomló házak). Szomorúság, gyász, harag, félelem, veszteség, reménytelenség, tehetetlenség, kétségbeesettség, csak hogy egy párat soroljak. Egyik sem olyan, amiben szívesen úszkálunk…

 

Tehát mit is tehetsz olyankor, amikor rossz híreket hallasz?

 

1. Légy hálás!

 

Összehasonlítva a saját bajainkkal azt, ami jelenleg – és az újjáépítést tekintve még akár évekig is – Nepálban történik, nekünk nincs is semmi bajunk! Nem kell rettegnünk a következő földrengéstől, van ennivalónk és tiszta vizünk, nem veszítettük el a szeretteinket, a testrészeinket, a házunkat a rengések miatt stb.

Attól, hogy hálát érzünk, máris magasabb rezgésre kerülünk a fentiekben felsorolt energiák helyett. Ez nem önzés, hanem már önmagában ez is segítség, hiszen így legalább mi magunk nem teszünk még további reménytelen, kétségbeesett érzéseket azokhoz, amik már eleve bekerültek a nagy energetikai medencébe.

Példaként egy egyszerű hála-ima:

 

Hálás vagyok érte, hogy
  • van tiszta vizem,
  • van ennivalóm,
  • egészséges vagyok,
  • hozzáférek az orvosi ellátáshoz és gyógyszerekhez, ha szükséges
  • van kihez fordulnom, ha segítségre van szükségem,
  • van szemem, lábam, kezem,
  • van számítógépem stb.
Tiszta szívvel kívánom mindezt és bármi mást, amire még szüksége van a többi embernek.

 

2. Küldj energetikai segítséget!

 

Nagyon egyszerű, mindenki meg tudja csinálni, és nem kell hozzá sem pénz, sem spirituális tudás! Ha tudsz imádkozni, imádkozz értük, de ha nem, akkor használd a gondolataidat!

 

Csupán gondolj szeretettel azokra, akiknek erre most ott szükségük van, elveszítettek valakit/valamit, ott vannak, és az újjáépítésben munkálkodnak, reménytelennek látják a helyzetüket stb.

 

A gondolataink teremtő erejűek, így a szeretetteljes és együttérző energiák nagyon sokat tehetnek. Ezzel nemcsak magunkon, hanem mindenkinek segítünk a földön, sok pozitív, szeretet-alapú energiát generálva, adakozva a közös nagy medencénkbe.

 

Egy egyszerű, szeretetteljes gondolat a segítségre szorulóknak:

Tiszta szívből kívánom, hogy minden segítséget megkapjon, kérek és küldök neki segítő lényeket, szeretet-energiát, együttérzést, tudatosságot és bármi mást még, amire szüksége van. Sok szeretettel gondolok rá, kérem, hogy bocsásson meg magának és mindenkinek, hogy ne vigye tovább a haragot és a bánatot. Legyen vele az erő, a szeretet és a mindenható gondoskodás.

 

Gyűjtsünk össze minél több szerető és együttérző szép gondolatot, ezzel is átalakítva a sok negatív energiát a mendencénkből! Előre is köszönöm, hogy te is segítesz ebben! :)

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!