2013 ápr 14Kommunikáció

Spirituális jó tanácsok I.

A sorozat részei:  2. Ne ragaszkodj hozzá, engedd el! 3. Fogadd el (hogy ez van)! 4. Ez csak az egód! 5. Legyen hited!

 

Ez az egyik kedvencem… Különösen - az emberi érzékelésünk szerint - a kifejezetten nehéz, tragikus helyzetekben hangzik nekem rettenetesen érzéketlennek, amikor valaki ilyet mond.

 

Hiába igaz az, hogy mindennek van jó oldala (most éppen tavaszodik és csodásan virágoznak a növények :) ) – akkor is, ha éppen nem látjuk, és lehet, hogy itt a fizikai síkon soha nem is fogjuk látni! – mégis, ahogy már írtam, amikor épp benne vagyunk a gödörben, nemhogy a jó oldalát, de semmilyen oldalát sem látjuk a dolognak, eseménynek, csak azt, hogy fáj “a valami”.

 

Egy szeretett ember, egy munka, lakóhely, pénzügyi biztonság, valami elvesztése - sem az adott pillanatban, sem a jövőre gondolva - egyáltalán nem tűnik jónak, akárhogy is próbálja az ember “nézegetni”.

 

Mivel én már mindkét szülőmet elvesztettem (sajnos - mindig nagyon hiányoznak a fizikai síkon, és fognak is, míg élek!), tudom, hogy milyen nehéz például a gyászt, a fizikai hiányt feldolgozni.

 

Nem a megértésről és empátiáról, együttérzésről szól, ha ilyen mondatokat vágunk oda valakinek, aki éppen bajban van, gyászol.

 

Azt is sokszor elfelejtjük, hogy bármilyen kapcsolat, egy barátság, munka, lakhely elvesztése pontosan ugyanúgy mint egy haláleset, gyászolási folyamat (csak esetleg abban van a különbség, hogy egyiket könnyebb és gyorsabb feldogozni, míg a másikat nem).

 

Ilyenkor azt mondani, hogy nézzük a jó oldalát, kifejezetten bosszantó, bántó lesz bárki számára. (Csak képzeld bele magad, neked hogyan esne, ha neked mondanák?)

Mit válaszolhatunk, ha nekünk mondják: Úgy tűnik, szeretnéd, ha a jó oldalát nézném. Köszönöm, hogy a tanácsoddal segíteni akarsz. Egyelőre azonban még nem vagyok nyitott semmilyen tanácsra. Meghallgatásra van szükségem.

 

Igaz, hogy olyankor, amikor mi vagyunk nehéz helyzetben, kifejezetten nehéz tolerálni az ilyesfajta "jó tanácsokat", és annyira tudatosnak lenni, hogy a fenti választ tudjuk adni. Mégis, érdemes megpróbálni, és magunknál is felfedezni, hogy mi zajlik egy-egy ilyen "jó tanács" után bennünk.

 

 

Felfedezhetjük a bennünk lévő érzést, a mögötte lévő nem teljesülő igényt (pl.: együttérzésre vágyom, arra, hogy érezzem, szeretnek, elfogadnak stb.), és így máris nagyobb önismeretre, önuralomra, és mindezekkel nagyobb önbizalomra tehetünk szert.

Mit mondhatunk helyette megértően (természetesen helyzettől függően): Nem látod, hogy mi ebben a jó neked… Nehéz ezt elfogadnod… Nehéz ebbe belenyugodnod… Nem akarod ezt elfogadni… Nem akarsz ebbe belenyugodni…

 

 

A következő  "spirituális jó tanács” a: - Ne ragaszkodj hozzá, engedd el!

 

Csodás napokat! Légy magaddal és másokkal is megértő! :)

 

Szeretettel,

Erika  

Szeretettel,

Erika

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™© , SzuperTudatos Világ™, Intuyching™©, SzuperTudatos Önfejlesztés™©, Tudatos Pénz Teremtés™ , TUDKO-Tudatos Kommunikáció™© , a DEMERT Módszer™©, a Numeropátia™© 
védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2020 -  All rights reserved. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy