2013 ápr 21

Spirituális jó tanácsok II.

A sorozat előző része: 1. Nézd a jó oldalát! 

Azaz engedjük el a félelmet, szorongást, aggódást, haragot, ne ragaszkodjunk a szerelmünkhöz, elvesztett szeretteinkhez stb. Ennek a felszólításnak, "tanácsnak" az ún. kommunikációs alsó üzenete (alsó üzenet az, ami nincs kimondva, de benne van az üzenetünkben): Hagyd abba, hogy... "fájsz"! (Ami még azt is jelentheti kimondatlanul: Hagyd abba, ne okozz gondot nekem!)

De hát hogy kell azt csinálni, tessék mondani? Sosem fogom elfelejteni, amikor anno jó pár évvel ezelőtt (milyen jó, hogy már tudom kezelni, és ma már tudom hogyan tudom "nem" csinálni :) ) többször mondták nekem: "Ne aggódj!" Nos... mindig is jól nevelt voltam :), így csak ennyit válaszoltam rá: "Mondd meg, hogy kell nem aggódni, akkor megcsinálom!" Egyszóval könnyű ezeket mondani… nehéz megcsinálni.

Ha könnyű lenne, már mindenki megtette volna.

Érzéseink kémiai változásokat okoznak a testünkben (beindul az adrenalintermelés, leáll az immunrendszer működése, boldogsághormonok, stresszhormonok indulnak be stb. – különböző érzések, azaz energiák hatására), így a racionális síkon, észérvekkel, parancsra (engedd el, ennek nincs értelme) ezeket nem lehet megoldani. Észérvekkel emóciókra, érzelmekre nem lehet hatni.

Mit válaszolhatunk, ha nekünk mondják: Úgy tűnik, szeretnéd, hogy túl legyek rajta / hogy befejezzem, amiről beszélek / hogy ha már nem zavarna / hogy ha gyorsabban fejlődnék / ha el tudnám engedni. Köszönöm, hogy a tanácsoddal segíteni akarsz. Egyelőre azonban még nem vagyok nyitott semmilyen tanácsra. Meghallgatásra van szükségem.

 

Mit mondhatunk helyette megértően (természetesen helyzettől függően): (Még) nem tudod elengedni… Nem vagy túl rajta… Nagyon zavar… Nehéznek tűnik ez most neked... Talán szeretnél túl lenni rajta… Nem látod a megoldást… Fáj, ami történt…

Sose felejtsd el elképzelni, mielőtt kimondanál bármit is, neked hogyan esne, ha neked mondanák?

A következő heti "spirituális jó tanács” a: - Fogadd el, (hogy ez van)! - lesz.

Csodás napokat! Légy magaddal és másokkal is megértő! :)

Szeretettel,

Erika  

Szeretettel,

Erika

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™© , SzuperTudatos Világ™, Intuyching™©, SzuperTudatos Önfejlesztés™©, Tudatos Pénz Teremtés™ , TUDKO-Tudatos Kommunikáció™© , a DEMERT Módszer™©, a Numeropátia™© 
védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2020 -  All rights reserved. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!