2013 ápr 28Kommunikáció

Spirituális jó tanácsok III.

A sorozat részei: 1. Nézd a jó oldalát! 2. Ne ragaszkodj hozzá, engedd el!  4. Ez csak az egód! 5. Legyen hited!

 

Először is tisztázzuk: az elfogadás nem beletörődés!

 

Sokan “kiütést kapnak” :) már az elfogadás szótól is, mert beletörődést értenek alatta. A beletörődés negatív, tehetetlenségre utal, és általában senki sem szereti tehetetlennek érezni magát. Mások pedig - sajnos - beletörődnek valamibe, és azt hiszik, hogy ez az elfogadás.

 

Bár az elfogadás pozitív dolog, és valóban jó törekedni rá, de ahogy az előző “jó tanácsot” ezt sem lehet parancsra megtenni. Sokszor nehezen különböztetjük meg az elfogadást és a változtatás szükségességét. Pontosan azért, mert az elfogadást - tévedésből - beletörődésnek éljük meg, és így tévesen azt hisszük, hogy nem is változtathatunk.

 

Ráadásul mivel manapság oly sokat emlegetik, a fenti "jó tanácsot": Fogadd el! - így még lelkiismeretfurdalásunk, sőt bűntudatunk is keletkezhet amiatt, hogy nekünk ez az elfogadás nem megy! Viszont ha mindenki azt mondja, hogy muszáj ezt csinálni, akkor hát nekem is kell! De hát ez így nem megy!

 

Sokszor még azt is kérdezik tőlem, hogy "de akkor ez nem lesz elmenekülés, ha elmegyek egy másik munkahelyre?" Amúgy is félünk a változtatástól, de az még nagyobb hiba, hogy félreértelmezett "jó tanácsok" miatt már váltani sem merünk, nehogy akkor újabb negatív csomagot ("karmát") vegyünk a nyakunkba.

 

Inkább szenvedünk, és maradunk ott, ahol vagyunk és tűrünk... Ugye érthető, hogy ez nem elfogadás? Hibás (nem rossz vagy jó, hanem hibás, téves) döntés az, amikor beletörődésből, "elfogadásból" benne maradunk egy rossz kapcsolatban, egy rossz munkahelyen, ahol nem érezzük jól magunkat. Az érzéseinket (is) az eredeti FORRÁSUNKBÓL kapjuk, és azért érzünk, hogy az érzés mint egy iránytű működjön az életünkben:

 

  • Ha jó az érzés: jó úton járok, a teremtés folyóján az áramlással együtt evezek, összhangban vagyok
  • Ha rossz az érzés: a teremtés folyóján az áramlással ellentétesen evezek (micsoda felesleges enerigapazarlás), nem vagyok összahangban

 

Tehát amikor rossz érzésünk van, akkor valamin változtatni kell, hogy újra összhangba kerüljünk. Ha bármilyen, - akármilyen kicsi - rossz érzésünk is van az adott helyzetünkkel kapcsolatban, akkor ott nincs elfogadás, ott maximum belemagyarázott “elfogadás”, azaz beletörődés van, vagy racionális érvelgetés. (Pl.: Ez van, ezt kell szeretni. Jobb ha elfogadom, elvégre úgyse tudok rajta változtatni. El kell fogadni, nekem ez jutott. Stb.)

 

Az univerzum pedig a rossz érzésre - és nem pedig a mentálisan belemagyarázott "remekül hangzó" érvekre - fog reagálni, ezáltal további kellemetlen és rossz érzéseket generáló helyzeteket hozva az életünkbe. Utána meg csodálkozunk, hogy vajon miért is ennyire rossz az életünk, hiszen mi mindent elfogadunk...

 

Ahogy már említettem, érzéseket nem lehet a racionális síkon megoldani. A beletörődés, a változtatástól való félelem (ez így jó, ezt kell elfogadni), NEM elfogadás. Mondogathatunk bármit magunknak, ha nem úgy érezzük, ahogy mondjuk, semmit nem jelent, és semmi sem fog változni.

 

El lehet fogadni (és persze érdemes is, hiszen ahogy mondtam, az univerzum a bennünk lévő energiákra, érzésekre fog reagálni), hogy jelenleg milyen körülmények között élünk, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne azon dolgoznunk, hogy megváltoztassuk a körülményeinket, amelyek nem tetszenek.

 

Az, hogy elfogadok valamit, még nem jelenti azt, hogy szeretem, hogy tetszik is!

 

Nagy különbség! Elfogadom, hogy valaki milyen, hogyan viselkedik, (pl.: káromkodik mint a kocsis), de nem tetszik, és hallgatni sem akarom. Elfogadom az embert, de nem tetszik a viselkedése. Ezért aztán döntök: például nem megyek olyan helyre, ahol olyat csinálnak, ami nem tetszik vagy elmegyek egy olyan helyről, ahol rosszul érzem magam.

 

Az elfogadásban benne van a jelenhez való pozitív, elfogadó viszonyulás, elvégre nehéz (és nem is érdemes) azzal vitatkozni, ami éppen van. (Ez maximum csak az energiák pazarlását jelentené.) Tehát az elfogadás (szerintem) az az, hogy tudom, hogy most az van, ami van, és ezzel a VANNAL nem állok “hadilábon” energetikailag, azaz nem berzenkedem (ez az energiapazarlás) ellene, hanem teszek róla, hogy valami jobbat csináljak, ami inkább tetszene.

 

Mit válaszolhatunk, ha nekünk mondják: Úgy tűnik, szeretnéd, ha elfogadnám. Zavar, hogy nem tudom/akarom elfogadni. Köszönöm, hogy a tanácsoddal segíteni akarsz. Egyelőre azonban még nem vagyok nyitott semmilyen tanácsra. Meghallgatásra van szükségem.

 

Mit mondhatunk helyette megértően (természetesen helyzettől függően): Nehéz ezt elfogadnod… Nehéz ebbe belenyugodnod… Nem akarod ezt …

 

Egy valódi jó tanács: Sose felejtsd el elképzelni, mielőtt kimondanál bármit is, neked hogyan esne, ha neked mondanák?

 

A következő  "spirituális jó tanács" az: - Ez csak az egód!

 

Csodás napokat! Légy magaddal és másokkal is megértő! :)

Szeretettel,

Erika  

Szeretettel,

Erika

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™© , SzuperTudatos Világ™, Intuyching™©, SzuperTudatos Önfejlesztés™©, Tudatos Pénz Teremtés™ , TUDKO-Tudatos Kommunikáció™© , a DEMERT Módszer™©, a Numeropátia™© 
védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2020 -  All rights reserved. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!