2013 máj 11Kommunikáció

Spirituális jó tanácsok V. - Legyen hited!

Frissítés ideje: 2021. március

 

A Spirituális jó tanácsok sorozat több részét itt találod:
1. Spirituális jó tanács: Nézd a jó oldalát!
2. Spirituális jó tanács: Ne ragaszkodj hozzá, engedd el!
3. Spirituális jó tanács: Fogadd el (hogy ez van)!
4. Spirituális jó tanács: Ez csak az egód!

 

5. Spirituális jó tanács: Legyen hited!

 

Könnyű mondani! Ugye, hogy egy ilyen mondatra, szinte automatikusan jön belőlünk az ellenállás? A cikk végén megtalálod, hogy mit mondhatsz a berögzült mondat helyett, hogy ne kelljen az ellenállásból válaszolnod.

 

Persze, hogy sokkal jobb lenne, ha - minden nehézség ellenére és közepette is - mindig tudnánk bízni és hinni abban, hogy jobb lesz..., hogy az, ami éppen történik, az valamire jó nekünk. Sokszor eszembe jut ezekkel a „remek” tanácsokkal kapcsolatban, hogyha meg lehetne őket kilóra venni, akkor biztos sokan állnának érte sorba.

 

Csak legyen végre a spájzban belőle... Egyelőre azonban – sajnos - még nincs olyan bolt, ahol kilóra lehetne hitet, bizalmat, reményt, boldogságot stb. venni (ha netán tud valaki ilyen helyet, kérlek feltétlen értesítsen! :) ).

 

Honnan vehetünk hitet? Hogyan tudunk hitet szerezni?

 

Venni nem lehet, akkor hogyan tudjuk „megszerezni”? A saját tapasztalatom alapján azt tudom mondani, hogy - nem egy napig tartó, és 2 napos tanfolyamokon ritkán megszerezhető :) - önmagunkat átalakító munkával, ami szerintem egy egész életre szóló feladat.

 

Lehet hitre, bizalomra szert tenni, de ritkán megy egyik napról a másikra. Márpedig „instant” levesekre épülő világunkban mindent azonnal, - lehetőség szerint még abban a percben, amikor az igényünk felmerül rá -, szeretnénk teljesíteni, megkapni, érezni stb. A hittel ez nem így megy

 

Addig, míg nem bízunk, hiszünk saját magunkban, addig másban sem fogunk. Se a másik emberben, se az Univerzum segítő szándékában, az „Erőben”, a saját erőnkben, képességeinkben, vagy akár a máséban.

 

Nagyon sokáig (sok életen, családi mintákon keresztül is) azt tanulhattuk meg, - és lehet, hogy hozzuk magunkkal generációkon keresztül -, hogy nem magunkban, hanem valami külső, rajtunk kívül álló (!) erőben – Istenben, királyban, császárban, kormányban – kell hinnünk és bíznunk, hisz az majd mindent elrendez helyettünk.

 

A csalódás egy ilyen hitben törvényszerű, hiszen semmi sincs rajtunk „kívül” - mi is benne vagyunk az Univerzumban, és az Univerzum energiái is bennünk vannak.

 

A hit helyreállításának talán első és legfontosabb lépése, amikor felismerjük, hogy az erő sosem kívül, hanem bennünk van, hogy az életünkért senki más, csakis mi vagyunk a felelősek. Csakis ekkor tud/fog az Univerzum - Isten, spirituális segítőink, az energiamező, nevezzük is akárhogy - úgy segíteni, (illetve mi magunk ezt a vonzásunkkal létrehozni), hogy ez meg is valósuljon a fizikai világunkban.

 

Ekkor, és csakis ekkor, még a nehézségek közepette is képesek leszünk látni a kiutat és a reményt, hogy sikerülni fog megváltoztatni/elfogadni azt, ami az adott pillanatban nem tűnik könnyűnek.  

 

Mit válaszolhatunk, ha nekünk mondják:

- Úgy látom zavar, hogy nem bízom most semmiben.

- Úgy tűnik nem tetszik, hogy nem látom a kiutat.

- Úgy hallom szeretnéd, ha lenne hitem. Nos, éppen most nincs. Kíváncsi volnék, hogy amikor ezt mondod, vajon többnek érzed-e magad nálam?

 

Mit mondhatunk helyette megértően (természetesen helyzettől függően - az alábbiak ugyanazok, mint az egós bejegyzésnél, mert a két helyzet - lássuk be őszintén :) - bizony nagyon hasonló abban az értelemben, hogy ilyen mondatot sem mond senki sem, aki megértően viszonyul a másik emberhez):

- Bánt, hogy…

- Talán nehezen tudod feldolgozni…

- Mintha zavarna, hogy ez történt…

- Mintha félnél tőle, hogy…

- Ez úgy hangzik, mintha nem bíznál magadban...

 

Egy valódi jó tanács: Mielőtt kimondanál bármit is, képzeld el, hogyan esne, ha neked mondanák?

A Spirituális jó tanácsok sorozat több részét itt találod:
1. Spirituális jó tanács: Nézd a jó oldalát!
2. Spirituális jó tanács: Ne ragaszkodj hozzá, engedd el!
3. Spirituális jó tanács: Fogadd el (hogy ez van)!
4. Spirituális jó tanács: Ez csak az egód!

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching®™ (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(Intuyching®™©, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™©, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO-Tudatos Kommunikáció™©, a DEMERT Módszer™©, a Numeropátia™©, Intuytor™©) 
védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.
  

© Szuperc Limited 2015-2021. -  All rights reserved. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!