Spiritualitás

Spirituális szindrómák és edzésterv a Léleknek

Na még mielőtt bárki azt hinné, hogy már én is "átálltam a másik oldalra" és félelmeket terjesztek, gyorsan tisztázzuk, miről is van szó. :)

 

A spirituális "szindrómák" jellemzően lappangók, és az illető, aki "szenved" tőlük, nem is tud róla, hogy ilyen "nyavalyában" szenved. Egy szóval is el lehetne intézni ezeket a spirituális szindrómákat, másnéven: egónak is nevezzük. :)

 

Vegyünk egy párat közelebbről szemügyre...

 

Mester szindróma

 

Ennek az a sajátja, hogy az illető, aki ebben szenved, elhiszi, hogy hipp-hopp, egy kétnapos mesterképzés után ő már MESTER.

 

Igen, csupa nagybetűvel! Jártában-keltében ezt hangoztatja is, nehogy valaki véletlenül ne ismerje fel. Nos, az igazi mestereket arról lehet felismerni, hogy ezt nem hangoztatják, hiszen tudják, az élet folyamatos tanulás; és fejlődni mindig, mindenben lehet.

 

Utánzó szindróma

 

Ez arról ismerhető fel, hogy az illető úgy viselkedik, öltözik, beszél, olyanokat eszik (Te nem tudod, hogy ha húst eszel, akkor alacsony lesz a rezgésed, és nem tudsz felemelkedni? – típusúakat kérdéz, vagy megjegyzéseket tesz), amitől azt hiszi, hogy spirituális lesz. Olyan mintha… de mégsem, igaz? :)

 

Ítélkező szindróma

 

Bár folyamatosan arról beszél, hogy nem szabad ítélkezni, ő lépten nyomon megítél mindenkit, aki nem az ő általa elképzelt "spirituális" úton jár.

 

Felsőbbrendűség szindróma

 

Elég gyakori sajnos... Ilyenkor az egó körülbástyázza magát annak a tudatával, hogy ő különlegesebb (elkülönülés!), más, jobb, több, mint a többi ember/Lélek, hiszen ő spirituális, míg a többi (szerencsétlen hülye – hmm, ugye hallod az ítélkezést?) nem az.

 

"Nekem a spiritualitás az utam" szindróma

 

Ez egy igen jól kifejlődött, szétterjedt felsőbbrendűség szindróma. Már Facebook csoportok is léteznek ilyen, vagy hasonló névvel. Szellemi úton járók, Spirituális gondolkozásúak csoportja stb.

 

Minden ember - kivétel nélkül! - spirituális , azaz energiarezgésekből álló lény, egy egyedi, csodás, megismételhetetlen Lélek (akkor is, ha az adott viselkedésével nem értünk egyet vagy nem tetszik). Lélekként, emberként mindenki a spirituális úton jár – mivel nincs más út!

 

Azt pedig, hogy ezt ki ki hogyan teszi, tesz mindenkit egyedivé. Spirituális út például a vállalati vezetőé, a borászé, vagy a tanáré az iskolában.

 

"Mi kiválasztottak vagyunk" szindróma

 

Mi, akik ezzel meg ezzel foglalkozunk, ezt meg ezt hisszük, akik ide meg ide születtünk stb. kiválasztottak vagyunk, sokkal inkább spirituálisak vagyunk, mint a többiek, akik nem is tudják mit vesztenek azzal, hogy nem hozzánk tartoznak/csatlakoznak.

 

Csak a mienk tiszta, csak mi/ nálunk/ ezzel lehet megvilágosodni, a többi(ek) rossz(ak), érdemtelen(ek), nem is fognak a mennybe/nirvánába (hitrendszer szerint behelyettesíthetsz ide bármit) jutni.

 

Már maga a "kiválasztottság" gondolata is elkülönültségről, azaz nem az EGYSÉG-ről szól. Ezen kívül érdemes a fenti mondatokban észrevenni az ítélkezést, és azt, hogy ez már a vallási dogmákhoz hasonlító – kirekesztő - állításokat is tartalmaz.

 

Az, hogy mindenki találja meg a saját elképzeléseinek megfelelőt, nem egyenlő azzal, hogy csak az a jó, amit mi csinálunk, és hogy az kell, hogy jó legyen - mint az egyedül üdvözítő - mindenkinek.

 

Rentegeg mód és módszer van arra, hogy az ember spirituálisan, azaz szellemiségében fejlődjön. Ehhez spirituálisan egészségesnek, "fittnek" kell lennünk, azaz napi szinten gyakorolnunk, "edzenünk" kell(ene)! Remek módja a spiritulális fejlődésnek például az önbizalom növelés, az olvasás, a tanulás, a különböző tréningekre, tanfolyamokra járás. És nem kell spirituális tanfolyamra járni ahhoz, hogy valaki szellemileg, tudásában fejlődjön! Egy nyelvtanfolyam, varrótanfolyam, vagy számítástechnikai tanfolyam is növeli a tudásunkat, azaz szellemileg többek leszünk minden új információtól.

 

Másik remek módszer az ismétlés és a gyakorlás. Hiszen semmi sem épül be, ha nem ismételjük és gyakoroljuk sokszor. Olvasni sem egy perc alatt tanultál meg, igaz? :)

 

A spirituális/szellemi edzésterv 7 alapvető lépése

  1. Alázat – ami nem megalázkodás, képmutatás és “benyalás”, hanem annak a felismerése, hogy mindig tudunk tágítani a tudásunkon, a nézőpontunkon
  2. Elengedés – hogy elengedhessünk mindent, amire már nincs szükségünk, viszont gátol és visszatart (mint amikor egy hőlégballonból dobáljuk ki a ballasztot)
  3. Vágy, hogy fejlődjünk - de nem azért, hogy utána azt hangoztathassuk, hogy mennyivel jobbak, többek, nagyobb tudásúak vagyunk másoknál
  4. Elfogadás – hogy nekünk sem megy egyik napról a másikra, hogy elfogadjuk a saját magunk és mások tökéletlen tökéletességét
  5. Hála – mindazért, amit eddig az életben megtapasztaltunk, mindenért, amink van és működik a jelenben, és mindazért, ami még előttünk áll
  6. Szeretet – magunk és mások szeretete, ami nem birtokló, féltékeny és ragaszkodó, hanem megengedő, segítő, támogató és elengedő
  7. Megbocsátás – magunk és mindenki más számára is, hogy ne vigyük tovább a nehéz terhet, a haragot (és nem pedig azért, hogy felsőbbrendűnek érezzük magunkat azáltal, hogy mi olyan nagyszerűek vagyunk, hogy képesek voltunk megbocsátani) (Ha szeretnél egy egyszerű módszert a haragod átalakítására, akkor olvasd el ezt.)

 

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!