2019 ápr 08Önbizalom, Önfejlesztés, Boldogság, Intuyching

Személyiségfejlesztés, spiritualitás és betegség? Mi köze ezeknek egymáshoz?

 

Sokan elvárják, hogy attól, hogy személyiségfejlesztéssel, lelki, vagy spirituális módszerrel foglalkozik valaki, sose találja meg a betegség, a halál, pedig a kettőnek semmi köze egymáshoz. Akkor mégis mi az oka, hogy a személyiségfejlesztéssel foglalkozóknak „nem engedjük meg”, hogy betegek lehessenek? 
 

Az Agykontroll oldalán olvastam Domján László cikkét, Nézd el nekem, hogy nem vagyok mindenható címmel.

 

A címe fogott meg nagyon. Sajnos én is sokszor tapasztaltam már, hogy csupán attól, hogy valaki személyiségfejlesztéssel, valamilyen fajta gyógyítási, energetikai, lelki, spirituális módszerrel javítja a saját állapotát (netán másokat is segít a javulásukban, betegségükben), onnantól kezdve mindenki azt hiszi, - sőt el is várja! -, hogy neki nem lehet semmi problémája, betegsége. 

 

Illetve ha netán mégis, akkor azonnal meg kell oldania, meg kell saját magát gyógyítania! Ez kicsit olyan, mintha egyetlen egy orvosnak sem néznénk el, hogy ő is lehet náthás, influenzás, sőt más komoly betegségekben szenvedő is, sőt, a halálnak is el kell kerülnie. Viccesnek hangzik, és mégsem az!

 

A személyiségfejlesztés és a spirituális módszerek védőpajzsként működnek a betegségek ellen?


Ha így lenne, egészen biztosan mindenki személyiségfejlesztéssel és spiritualitással foglalkozna! Nem, sajnos nem ad semmilyen (betegség ellen) védőpajzsot a személyiségfejlesztés és semmilyen spirituális módszer senkinek. Mégis sokan azt hiszik, vagy elvárják inkább, hogyha személyiségfejlesztéssel foglalkozol, akkor soha többet ne legyél beteg. Vagy úgy hiszik, hogy a személyiségfejlesztők, spirituális gyógyítással foglalkozók nem is emberek, nekik nem nézzük el, ha emberi módon megbetegszenek.

 

Tudom, hogy nagyon furcsán hangzik, és mégis nem egyszer tapasztaltam, hogy sokan saját magukat is elítélik, akik energetikai módszereket használnak és szinte szégyellik, ha valami nem úgy megy, ahogy eltervezték. Kínosnak érzik, ha megtalálja őket egy-egy betegség, pénzügyi vagy kapcsolati baj. Magukat okolják (közösségekben meg is kapják: Te vagy az oka, miért teremtettél magadnak ilyet?), és keresik is az okokat.

 

Mit csináltam rosszul? 

 

Miért büntet engem az Isten/Univerzum? És hasonló, negatív fókuszú kérdéseket tesznek fel maguknak. Egy ilyen kérdésre a saját fejünkben lévő kereső, a belső Google meg fogja adni a válaszokat. És persze ezek a válaszok nem lesznek pozitívak, ahogyan a kérdésünk sem az. De hát nekünk tudni kell,  elvégre mi már tudatosak vagyunk..., önfejlesztéssel foglalkozunk, önismeretet tanulunk, tudjuk, hogyan kell teremteni, értjük a negatív és pozitív energiák erejét..., ugyan már, hogyan történhet ilyen velünk?

 

Persze ez már önmagában is ítélet, ami arról szól, hogyha valaki „tudatos” - értsünk alatta bármit is :) -, ha személyiségfejlesztésben mások előtt jár és nagyobb a tudása, akkor kötelező neki azonnal és mindig (!) jól lennie, és neki mindig, mindennek sikerülnie kell.

 

A betegség, a probléma, a fájdalom (és a halál) azonban mindenkit megtalál. Minő csoda, a személyiségfejlesztéssel, sőt a spirituális gyógyítással foglalkozókat is!

 

Furcsa, hogy sokan úgy gondolják, attól, hogy valaki valamilyen módszert használ, illetve folyamatosan javítja a saját állapotát, fejleszti magát, igyekszik tudatosan élni, kizárja, hogy valaha is beteg lehet, meghalhat.


Ettől sokak szemében hiteltelenné válik, pláne, ha rákos. Hiszen a rákhoz ráadásul a harag és gyűlölet energiákat társítják. Azonban, ha valami, hát akkor az Intuyching® táblázatrendszer mindig megmutatja, hogy mennyire nem igaz az, hogy egy vagy két energia lenne az, ami egy betegséget létrehoz. Számtalan oka lehet, hogy végül a szervezet mutatja, valamit változtatni lenne érdemes. Azok, akik spiritualitással, személyiségfejlesztéssel és saját maguk önfejlesztésével is foglalkoznak, egészen biztos, hogy fognak is változtatni.


Mégis, mások ilyenkor azonnal elítélik az illetőt, elvégre, ha saját magát nem tudja meggyógyítani egy spirituális gyógyító, akkor ugyan hogyan tudna másokat segíteni a személyiségfejlesztésükben, javulásukban, gyógyulásukban? 

 

Ha nem vagy képes magad meggyógyítani, (azonnal!), nem vagy képes kimászni a slamasztikából, nem tudsz tökéletesen - és tudatosan! - kommunikálni, akkor nem is jó a módszer, amit használsz, sőt, te sem vagy hiteles. (Na ugye, megmondtam? Kiderült, hogy humbug az egész!) Hallod, hogy ez is mekkora ítélkezés?

 

Robert E. Detzler a Spirituális Választerápia alapítója (aki a személyiségfejlesztést a spirituális oldalról közelítette meg) például hasnyálmirigyrákban halt meg, és önként, betervezett halállal, eutanáziával (az USA Washington államában erre volt lehetősége) távozott a földi világból 87 éves korában rendkívüli méltósággal, példamutató módon.

 

Azt gondolhatnád, hogy az általa alapított szervezetben tisztelték érte, és meghajoltak a kora és a döntése előtt. Nos, nem így történt! El sem tudod képzelni, hogy hányan elítélték érte a spirituális szervezet tagjai közül, és voltak megdöbbenve, hogy betegségben, - ráadásul rákban (!) - halt meg.

 

Ez persze nem Robertről, hanem róluk szólt, ahogy az ítélkezés mindig arról szól, aki ítélkezik. Robertre nem emberként, hanem Istenként tekintettek, és így az őt elítélőknek nem fért bele, hogy neki is lehet betegsége, netán meg is halhat. Pláne, eutanáziával! Többen fel voltak háborodva azon is, hogy önként választotta meg a halála időpontját. (Beleavatkozott a sorsába! Ilyet nem lehet csinálni! - hangoztak el a megjegyzések.)

 

Az én véleményem erről az, hogyha lehetőségem lesz rá, én is megteszem. Ez rendkívül magas tudatosságról szól szerintem, hiszen ezzel tanúsította, hogy még a haláltól sem félt.

 

Attól, hogy például mi, - a SzuperTudatos Világ™ instruktorai, mentorai és tagjai - azt választjuk, hogy tudatosan teremtjük az életünket, nem jelenti azt, hogy ne történhetnének velünk olyan dolgok, amiket tudatosan egészen biztosan nem választanánk. Nyugodtan elhiheted, történnek. Mint ahogy az agykontrollt remekül művelő Domján Lászlóval is történnek.

 

És uram bocsá’, igen, emberként, bizony amíg élünk, az élet dolgaival, érzésekkel, problémákkal, fájdalommal és betegséggel szembesülhetünk. Életünkhöz hozzátartozik a szervezetünk, a testünk fizikai és emberi mivolta, ami idővel megbetegedhet, elfáradhat.

 

Nem szükségszerű betegségben meghalni (lehet szívmegállásban is, ahogy az anyukám halt meg egyik pillanatról a másikra), lehet balesetben is, de a halált senki sem fogja elkerülni, ezt nyugodtan elhiheted.

 

Ahogy apukám mondta mindig:

„Aki egyszer megszületett, az megvette a jegyét a halálba.” - Dr. László György

 

Nálunk a halál téma kisgyerekkoromtól jelen volt, a szüleim szerint a halál az élet része (milyen igazuk volt!), ezért mindig beszélhettünk erről. Ez még ma sem nem általános. A halál témáját, - és bármit, ami a halálhoz tartozik -, sokan nehezen fogadják el, nem is akarnak tudomást venni róla.

 

Ha pedig az illető valamilyen módszerrel foglalkozik (mint például az agykontroll) szinte elvárják, hogy onnantól immunis legyen az emberi dolgokra, betegségre, halálra. Ezzel azonban megszűnne ember lenni.

 

Természetesen én sem vagyok kivétel. Hiába fejlesztettem ki az Intuyching®  (SzuperTudatos Önfejlesztés™) táblázatrendszert, (amivel egyébként tényleg gyorsan lehet megváltoztatni a hozzáállásunkat, érzésünket egy adott helyzethez), nekem is vannak megoldandó gondjaim. Pedig személyiségfejlesztéssel, önfejlesztéssel és spiritualitással foglalkozom több, mint 30 éve. (Korán kezdtem, tinédzserként.)

 

Sőt, tudatosan is remekük tudok kommunikálni, elvégre közel 30 éve fejlesztem ezt a tudásom is, és közel 20 éve tanítom is a TUDKO kommunikációs programot.

A TUDKO Kommunikáció program, a személyiségfejlesztés és az önismeret, önbizalom növelés remek eszköze, ennek ellenére van olyan helyzet, amikor én sem azt mondom, amit kellene.

Hiszen ember vagyok, engem is megérintenek bizonyos dolgok.

 

És haragudni is szoktam, sőt időnként elkeseredem én is. Bizony! Nyilván nem napokig tart, (és elég ritkán fordul elő), hiszen a kezemben van az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) táblázatrendszer, amivel javíthatok a saját állapotomon, és tudatosíthatom a velem történő és bennem zajló dolgokat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy sose éreznék valamit, ami fájó. Ez akkor azt jelenti, hogy nem csinálom jól a dolgom? Nem vagyok jó személyiségfejlesztésben, mások segítésében? Nem hinném.

 

Nem az egóm miatt nem hiszem, hanem azért, mert ha így lenne, hogy sosem éreznék valami fájót, akkor az azt jelentené, hogy valami „elromlott” bennem, elvégre az érzéseink az iránytűnk, hogy vajon valami oké-e, vagy nem oké nekem. Ha nem lenne érzésem, azt sem tudnám, hogy valami rossz nekem, azaz változtatnom kell. (Például el kell kapjam a forrótól a kezem, hogy ne égjen meg.)

 

A személyiségfejlesztés és önfejlődés, az önismeret csúcsa, - szerintem -, ha valaki képes tudatosítani a helyzetét, mindenféle ítélkezés nélkül, elfogadással elviselve azt, ami éppen van.

Ez nem minden esetben könnyű, de ha már a személyiségfejlesztésedben jó pár évet eltöltöttél, akkor jóval könnyebb, mint az elején. 

 

Az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) táblázatrendszer létrehozásakor ez volt az egyik legfontosabb szempontom, hogy egy olyan módszert hozzak létre, ami egyszerű és könnyű használni, hogy egy másik nézőpontból tudjunk ránézni az életben tapasztalt helyzeteinkre, dolgainkra és könnyíteni tudjunk az életünk nehézségein, amennyire lehet. A személyiségfejlesztés és önfejlődés ugyanis nekem nem azt jelenti, hogy nincs több bajom, hanem azt, hogy tudom kezelni, fel tudom ismerni, és hogy a bajok ellenére is jól tudom magam érezni. 

 

Az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) táblázatrendszerrel az pedig már csak a hab a tortán, hogy nemcsak tudatosítani, de meg is lehet változtatni az akadályozó és negatív dolgokat pozitív támogatókká, hogy boldogabb életet élhessünk, addig, míg élünk.

 

A halál és a betegségek elkerülése azonban semmilyen módszerrel, sőt gyógyszerrel sem oldható meg!

 

Időnként mindenki megbetegszik, ki rövidebb, ki hosszabb ideig tartó nyavalyát „kap”, attól függően, hogy milyen érzések (energiák és családi minták) vannak a testében és a lelkében, amit így segít feldolgozni a szervezete. 

 

Ha azonnal és teljesen megoldanánk minden felmerülő negatív gondolatunkat és érzésünket, ha sosem éreznénk haragot és azonnal megbocsátanánk mindenkinek, szerintem még akkor is „elkapnánk” időnként valamit, mert együtt élünk a földön más emberekkel.

 

Sokszor egyszerűen csak történik valami, aminek nem is kellene különösebb jelentőséget tulajdonítani, és főleg nem kellene mindenáron megtalálni, hogy „Miért?” történt. Pláne nem kellene magunkat kárhoztatni, hibáztatni, hogy valamit „rosszul” csináltam és azért történt velem az a dolog (azért lettem beteg, azért nem sikerült...). 

 

Ha sokat állsz az esőben, még ha van is esőkabátod, idővel akkor is vizes leszel. - (idézet tőlem)

Azaz a negativitás hat rád akkor is, ha egyébként mindent megteszel, hogy pozitív légy.

 

A baj sosem az, ha valakinek van valami betegsége, gondja, hanem az, ha azt a nyavalyát tragédiának, borzasztónak éli meg, netán még szégyelli is magát érte. Még a súlyos betegségeket is sokkal jobban lehet kezelni, átélni, és sokkal nagyobb eséllyel teljesen meggyógyulni belőlük, ha legalább a hozzáállásunk pozitív.

 

A negatívval egészen biztosan csak rontani lehet a helyzeten, míg a pozitívval biztosan javítunk legalább annyit, hogy addig, amíg tart az élet, jobban érezzük magunkat. Ebben biztosan segít az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) rendszer mindannyiunknak, akik már használjuk.

 

Elvégre nem a halál elkerülése a cél az életünkben, hanem az, hogy úgy éljünk, hogy minden pillanatban élvezzük az életet, a szépet, a finomat és a jót, és hogy a végén (mindenkivel, magunkkal is) békében mehessünk tovább.

 

Támogató hit:

Megengedem magamnak, hogy érezzek. Élvezem az élet dolgait, megélem a pillanatot, és kezelem a feladataimat. 

 

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!