2012 márc 18pozitív gondolatok

Tavaszi nagytakarítás kívül-belül, lelki megújulás

Rengeteg ismert és kevésbé ismert magyarázata van a szinte minden kultúrában létező tavaszi nagytakarításnak, de a valódi lényege, hogy megtisztítsuk a - külső és benső - teret, hogy helyet teremtsünk az új - illetve a megújult - szellemnek. Tehát a tavaszi nagytakarítás legalább annyira szól a tényleges nagytakarításról, mint amennyire a lelki megújulásról és lelki megtisztulásról.

 

Bárminek is nevezzük, felszabadulásnak, születésnek, újjászületésnek, feltámadásnak, lelki megújulásnak – mind a remény, a frissesség és az új növekedés kezdetét jelentik.  Lakást, házat, kertet, utcát, várost takarítunk, és készítünk fel az új, termékeny időszakra. A lelkünk is megérdemli, hogy vele is foglalkozzunk és lelki nagytakarítást is végezzünk.

 

A szokásos tavaszi takarítás és rendrakás során a legjobb, ha megszabadulunk mindattól, amire már nincs szükség. A mai magunk nem azonos a tegnapival, és mindenképpen más mint a tavalyi volt. Érdemes selejtezni minden egyes szobában, szekrényben és fiókban és ezeket a helyeket kitakarítani. Miközben a tárgyakat selejtezed, képzeld el, hogy a fejedben és a lelkedben is kiselejtezed, „kitakarítod” a már lejárt, nem szükséges dolgokat, gondolatokat, hiedelmeket is, hogy ne csak kívül, de belül is teljes lelki megújulás történjen.

 

5 tipp a tavaszi nagytakarításhoz és a teljes lelki megújuláshoz

 

  1. Járd végig a lakásod/házad szobáit, tereit!
  2. Minden egyes helyiségben vedd egyenként szemügyre a tárgyakat!
  3. Kérdezd meg magadtól (vagy akár „beszélgess” a tárgyakkal), hogy vajon ez a tárgy segíti-e a szoba (és lakói) életét?
  4. Ide való? (Gyerekszobába például nem valók az antik, törékeny vázák.)
  5. Kellemes vagy kellemetlen érzést kelt benned, ahogy ránézel erre a tárgyra (bútorra stb.); mi jut róla eszedbe?

 

Mindent, ami kellemetlen érzést kelt, érdemes eltávolítani a környezetünkből, mert akár tudatában vagy akár nem, a negatív energiája kihat rád és persze a lelkedre is. Hiába is szép önmagában, ha egy olyan személytől kaptad, akivel kapcsolatban nincsenek igazán kellemes érzéseid. Ilyenkor a tárgy mindig ezekre a kellemetlen érzésekre emlékeztet.

 

Ha meg a személlyel nincs is semmi bajod, de a tárgy nem tetszik, akkor pedig a „nem tetszés” miatt érdemes továbbadni. Ami neked kellemetlen, vagy nem kell már, az másnak igazi kincs lehet! Tedd vissza a tavaszi nagytakarítással az energia-körforgásba azokat a tárgyakat, melyek neked már nem kellenek, de másoknak nagy örömet okozhatnak! Ezzel még inkább lelki megújuláson mész keresztül, hiszen még adományozol is!

 

A tárgyakat az alábbi 5 kategóriába sorolhatod, és e szerint járhatsz el:

  • Elpakolni - most nem kell, de később még kelleni fog; érdemes elpakolni (dobozba, padlásra, pincébe)
  • Áthelyezni (az antik vázát a nappaliba például :) )
  • Eladni
  • Adományozni/ajándékozni
  • Kidobni

 

Egy-egy ilyen átrendezéstől és nagytakarítástól valóban felszabadul nemcsak a tér, amiben élsz, hanem a Lelked is. :) Mindezt érdemes nemcsak a tavaszi nagytakarítás idején megcsinálni, hanem évente akár többször is!

 

És ha mindezek után még további lelki megújulásra, megtisztulásra vágynál, szeretettel ajánlom a SzuperTudatos Önfejlesztés konzultációt, mely még nagyobb átalakulást eredményez!

 

Jelentkezz most! 

 

Csodás tavaszi megújulást és felfrissülést! Légy magadhoz és másokhoz is jó! :)

Szeretettel,

Erika

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™© , SzuperTudatos Világ™, Intuyching™©, SzuperTudatos Önfejlesztés™©, Tudatos Pénz Teremtés™ , TUDKO-Tudatos Kommunikáció™© , a DEMERT Módszer™©, a Numeropátia™© 
védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2020 -  All rights reserved. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!