2012 márc 18Pozitív gondolatok

Tavaszi nagytakarítás kívül-belül, lelki megújulás

Rengeteg ismert és kevésbé ismert magyarázata van a szinte minden kultúrában létező tavaszi nagytakarításnak, de a valódi lényege, hogy megtisztítsuk a - külső és benső - teret, hogy helyet teremtsünk az új - illetve a megújult - szellemnek. Tehát a tavaszi nagytakarítás legalább annyira szól a tényleges nagytakarításról, mint amennyire a lelki megújulásról és lelki megtisztulásról.

 

Bárminek is nevezzük, felszabadulásnak, születésnek, újjászületésnek, feltámadásnak, lelki megújulásnak – mind a remény, a frissesség és az új növekedés kezdetét jelentik.  Lakást, házat, kertet, utcát, várost takarítunk, és készítünk fel az új, termékeny időszakra. A lelkünk is megérdemli, hogy vele is foglalkozzunk és lelki nagytakarítást is végezzünk.

 

A szokásos tavaszi takarítás és rendrakás során a legjobb, ha megszabadulunk mindattól, amire már nincs szükség. A mai magunk nem azonos a tegnapival, és mindenképpen más mint a tavalyi volt. Érdemes selejtezni minden egyes szobában, szekrényben és fiókban és ezeket a helyeket kitakarítani. Miközben a tárgyakat selejtezed, képzeld el, hogy a fejedben és a lelkedben is kiselejtezed, „kitakarítod” a már lejárt, nem szükséges dolgokat, gondolatokat, hiedelmeket is, hogy ne csak kívül, de belül is teljes lelki megújulás történjen.

 

5 tipp a tavaszi nagytakarításhoz és a teljes lelki megújuláshoz

 

  1. Járd végig a lakásod/házad szobáit, tereit!
  2. Minden egyes helyiségben vedd egyenként szemügyre a tárgyakat!
  3. Kérdezd meg magadtól (vagy akár „beszélgess” a tárgyakkal), hogy vajon ez a tárgy segíti-e a szoba (és lakói) életét?
  4. Ide való? (Gyerekszobába például nem valók az antik, törékeny vázák.)
  5. Kellemes vagy kellemetlen érzést kelt benned, ahogy ránézel erre a tárgyra (bútorra stb.); mi jut róla eszedbe?

 

Mindent, ami kellemetlen érzést kelt, érdemes eltávolítani a környezetünkből, mert akár tudatában vagy akár nem, a negatív energiája kihat rád és persze a lelkedre is. Hiába is szép önmagában, ha egy olyan személytől kaptad, akivel kapcsolatban nincsenek igazán kellemes érzéseid. Ilyenkor a tárgy mindig ezekre a kellemetlen érzésekre emlékeztet.

 

Ha meg a személlyel nincs is semmi bajod, de a tárgy nem tetszik, akkor pedig a „nem tetszés” miatt érdemes továbbadni. Ami neked kellemetlen, vagy nem kell már, az másnak igazi kincs lehet! Tedd vissza a tavaszi nagytakarítással az energia-körforgásba azokat a tárgyakat, melyek neked már nem kellenek, de másoknak nagy örömet okozhatnak! Ezzel még inkább lelki megújuláson mész keresztül, hiszen még adományozol is!

 

A tárgyakat az alábbi 5 kategóriába sorolhatod, és e szerint járhatsz el:

  • Elpakolni - most nem kell, de később még kelleni fog; érdemes elpakolni (dobozba, padlásra, pincébe)
  • Áthelyezni (az antik vázát a nappaliba például :) )
  • Eladni
  • Adományozni/ajándékozni
  • Kidobni

 

Egy-egy ilyen átrendezéstől és nagytakarítástól valóban felszabadul nemcsak a tér, amiben élsz, hanem a Lelked is. :) Mindezt érdemes nemcsak a tavaszi nagytakarítás idején megcsinálni, hanem évente akár többször is!

 

És ha mindezek után még további lelki megújulásra, megtisztulásra vágynál, szeretettel ajánlom a SzuperTudatos Önfejlesztés konzultációt, mely még nagyobb átalakulást eredményez!

 

Jelentkezz most! 

 

Csodás tavaszi megújulást és felfrissülést! Légy magadhoz és másokhoz is jó! :)

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!