Tettél újévi fogadalmat?

Igen? No akkor itt az idő, hogy még egyszer alaposan átgondold! Teljesen biztos vagy benne, hogy teljesíteni fogod?

Ha a válaszod nem - vagy akár csak egy kicsit is bizonytalan vagy -, akkor inkább vond még most vissza – most, amikor még emlékszel rá, hogy mit is fogadtál meg magadnak.

Bármikor megváltoztathatod, amit csak szeretnél, a fogadalmadhoz sem kell ragaszkodnod…

Én alapvetően nem szeretem a fogadalmakat (semelyiket sem), mert a fogadalmak egyfajta “kötelékként” működnek, és nem engedik meg a szabad választást minden pillanatban, hiszen a fogadalom határozza meg, hogy mit kell csináljak.

Honnan is tudhatnám ma, hogy vajon mi lesz nekem jó két hónap múlva…? Na ugye… :)

(A házassági fogadalom is fogadalom. Ne azért légy valakivel együtt, vagy ápold, ha beteg, mert megfogadtad, hanem azért, mert nap mint nap ezt választod, hiszen nagyon szereted.)

Már írtam egyszer róla, hogy az újévi fogadalmakkal – leszokom a dohányzásról, minden nap tornázom, lefogyok… stb. – egy gond van csak, ha nem teljesítjük őket.

Ha megteszed, amit megfogadtál vagy megígértél, akkor persze minden rendben van. Azonban, ha bármi oknál fogva nem teljesíted, akkor bizony lelkiismeretfurdalást okoz – a lelkedben bűntudatot kelt -, és ezzel önbüntető-mechanizmusokat indíthat el.

Megígérsz magadnak valamit, amit aztán nem teljesítesz: rögtön lesz róla egy véleményed, azaz ítélkezésed – “rossz vagyok” vagy “nem vagyok olyan jó mint mások”; az ítélkező gondolat magadról rombolja az önértékelést, korlátozó hiedelmeket erősít (a “rossz vagyok” hiedelem), és mindezekkel önbüntető mechanizmusokat gerjeszt, hiszen ha rosszak vagyunk büntetést érdemlünk…

Úgyhogy nem érdemes fogadkozni, még ígérni sem – ki tudja, vajon meg tudod-e tartani?

Az ígéretek és a fogadalmak tekintetében az is mindegy, hogy vajon a te “hibádból” nem teljesítetted, vagy azért, mert valami olyan történt közben, ami megakadályozott. Inkább pozitív, támogató gondolatokat mondogass az új évben (a hét minden napjára jut egy ):

  1. Teremtő vagyok és képes mindenre.
  2. Azt teremtem minden nap, amit szeretnék.
  3. Arra figyelek és fordítom az energiáimat, amiből még többet akarok látni az életemben.
  4. Szeretetet sugárzok ki magamból mindenki felé.
  5. Szeretettel teli gondolatokat gondolok a fejemben magamról és másokról.
  6. Segítek a körülöttem lévőknek, hogy sikerre jussanak.
  7. Tisztelem magam, a testem, a természetet és a többi emberben az isteni teremtőt.

Csodás új évet! Ebben az évben is légy magadhoz mindig jó!

Szeretettel,

Erika :)

 

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!