Spiritualitás

Tízmillószoros nap - 9 teremtő gondolat, amivel pozitív dolgokat teremthetsz és magasabb tudatosságra kerülsz

Frissítés ideje: 2020. október

 

Tudtad? A tízmilliószoros napok dátuma minden évben változik!

 

A tízmilliószoros napok dátuma - ugyanúgy, ahogy a keresztény ünnepnapok dátuma is - évről évre változik, (például a húsvét hétfőnek is minden évben más a dátuma), és egy holdnaptár segítségével lehet az aktuális év napjait kiszámolni. 

 

Mitől lesz egy nap tízmilliószoros teremtő erejű? 

 

Vajon mitől lenne egyik napnak több ereje, mint a másiknak, hiszen nem a tízmilliószoros nap teremt, hanem mi, Lelkek/emberek. Honnan származik ez a gondolat?


A tízmilliószoros napok tibeti, buddhista vallási ünnepnapok, és Buddhát, életének egy-egy fontos állomását ünneplik 4 alkalommal ezeken a napokon.

 

Buddha (eredetileg Sziddhárta herceg), aki Gautama néven vándorszerzetesként több éven keresztül vándorolt, hogy megszabuljon a világi szenvedésektől, vándorlása alatt megvilágosodott, és visszatérve utat mutatott az őt követő szerzeteseknek, sőt királyi családjának is.

 

A tízmilliószoros napok így Sziddhárta Gautama Buddha életének fontos állomásai, és ezek megünneplése. Mivel a hívek hite szerint ilyenkor Buddha ereje is megnyilvánul, az ilyenkor végzett, a megvilágosodást segítő buddhista gyakorlatok nagyobb erővel hatnak.

 

Ebből származik a félreértés (és sajnos a félelemkeltés is), hogy a tízmilliószoros napokon minden, amire gondolunk, tízmilliószoros erővel hat, azaz nem mindegy, hogy pozitív gondolatokkal vagy negatív gondolatokkal teremtünk. 
 

 

Miről szól a 4 tízmilliószoros nap, a tibetiek Buddha ünnepe?

 

Az első tízmilliószoros nap - 2020. március 9.

 

Az első tízmilliószoros nap az év 1. holdhónapjának 15. napjára esik.

Az első napon Buddha csodáit ünneplik, azaz azt a 15 napot, amikor Buddha, a királyi palotába vándorlásaiból visszatérve, minden nap egy csodát mutatott be, hogy ráébressze az embereket, hogy érdemes őt (Buddhát) követni a megvilágosodás felé vezető úton.

 

 

A második tízmilliószoros nap - 2020. június 5.

 

A második tízmilliószoros nap a 4. hónap 15. napja.

A második (tízmilliószoros) napon Buddha születésnapját és megvilágosodásának napját ünneplik a tibeti buddhisták. Buddha - a hagyomány szerint - 35 évesen, öt évnyi vándorlás, szerzeteslét után világosodott meg, miután 30 évesen hátrahagyta a fényűző életmódot és palotát.
 

Buddha a születésekor kapott jóslás miatt - mely szerint nagy és erős katonakirály, egy birodalom uralkodója, vagy spirituális tanító lesz, ha meglátja a világ szenvedését - királyi apja minden öreget és beteget kitiltott a palotából és Buddha sem hagyhatta el azt.

 

Sziddhárta herceg (Buddha) azonban egy nap mégis kijutott a palotából, és így találkozott először a szegénységgel és a szenvedéssel. Ezután lett a célja az emberek szenvedéseinek, fájdalmának csökkentése, melyet ő a megvilágosodásban talált meg.

 

A második tízmilliószoros napon a buddhisták azt is ünneplik, hogy Buddha ahelyett, hogy a nirvánát válaszotta volna, visszafordult a megvilágosodás kapujából, hogy mindenkinek megmutathassa az odavezető utat.

 

A harmadik tízmilliószoros nap - 2020. július 24.

 

A harmadik tízmilliószoros nap a 6. holdhónap 4. napja.

A harmadik tízmilliószoros napon Buddha a tanításba való visszatérését ünneplik a buddhisták. Hét hét visszavonulás után megforgatta a Tan kerekét, és ekkor tanította meg a Négy nemes igazságot követőinek. A Négy nemes igazság a buddhista tanítások alapja, mely a szenvedésről, a szenvedés okáról, a szenvedés megszüntetéséről és az ehhez vezető útról szól.

 

A negyedik tízmilliószoros nap - 2020. november 7.

 

A negyedik tízmilliószoros nap a 9. holdhónap 22. napja.

A negyedik tízmilliószoros napon azt ünneplik a buddhisták, hogy Buddha még az isteneket is tanította. Ebből az is kiderül, hogy a buddhisták nem tekintik Buddhát istennek, és a buddhizmus sem vallás, hanem sokkal inkább egy filozófia, életszemlélet. A buddhizmusnak persze megvannak a szabályai, melyek nagyon hasonlítanak a többi vallás szabályaihoz.

 

Mit tegyél a nagy erővel rendelkező (tízmilliószoros és százszoros: minden újhold és telihold) teremtő napokon?

 

Mivel folyamatosan teremtünk a gondolatainkkal, minden nap érdemes arra figyelni és azt teremteni, amit valóban szeretnénk. Tehát, figyeljünk oda mit teremtünk - de ne csak tízmilliószoros napokon, hanem mindig! Feltéve, hogy inkább mi szeretnénk tudatosan kiválasztani, hogy milyen is legyen az életünk. Ha nem figyelünk oda, az olyan, mintha egyfajta robotmódban üzemelnénk; akkor is teremtünk, csak épp ki tudja mit...

 

Szerintem minden és nemcsak a tízmilliószoros, százszoros napnak van teremtő ereje. Nem a nap, hanem mi teremtünk a pozitív, vagy a negatív gondolatainkkal. Akkor jársz jól, ha mindig pozitív gondolatokkal teremtesz, minden nap.

 

Ezek a napok csak hozzásegítenek, hogy a hozzárendelt hit miatt (ezek a tízmilliószoros napok nagyon erős teremtő erővel rendelkeznek) , illetve a több millió ember pozitív gondolatai miatt még erősebbek legyenek.

 

Tízmilliószoros napokon szokták felhívni a figyelmet arra, hogy nagyon figyeljünk oda, mit teremtünk, mert tízmilliószorosan hat. Az is, ha a pozitívat, és az is, ha a negatívat teremtjük. Szerintem teremteni mindig is inkább a pozitívat érdemes, akármilyen nap is van. :)

 

A félelem és bűntudatkeltésben (ha tízmilliószoros napon rosszat gondolok, akkor sokszorozottan hat) meg főleg nem hiszek, és azt javaslom, hogy Te se erre koncentrálj, Buddha sem ezt hirdette! :)

 

Egyszerűen csak figyeld meg a gondolataidat, és ha negatívat veszel észre, cseréld fel ezeket pozitívakra. Nem az a baj, hogy vannak negatív gondolatok az ember fejében, hanem az, hogy ezzel nem teszünk semmit, és hogy csak a negatívakat vesszük észre.

 

Vedd észre a másik oldalt is, vedd észre a pozitív dolgokat is egy - látszólag - negatív helyzetben. Ha már 51%-ban képesek vagyunk a pozitívat teremteni a gondolatokkal és odafigyelünk a negatív gondolatainkra, akkor máris megtettünk mindent azért, hogy nekünk is, és a környezetünknek is jobb legyen!

 

Hogyan emelhetnénk tehát a rezgésünket, hogy magasabb tudatossággal éljünk a mindennapok során (ne csak tízmilliószoros napokon) és pozitív gondolatokkal teremthessünk, hogy nagyobb boldogságban éljünk?

 

1.

Észreveszem, tudomásul veszem, mi zajlik bennem és körülöttem. Ítélkezés nélkül elfogadom és tudomásul veszem, tudatosítom, amikor időnként rossz napjaim vannak, (VANNAK! :) ) és amikor negatívan gondolkodom. Igyekszem megkeresni az okát, hogy vajon miért érzem magam úgy, ahogy.

 

Megkeresem az okát, hogy valami, ami nem tetszik az életemben (egy esemény, egy helyzet, egy betegség) vajon miért jött létre. Kis apróságokkal (pl. nátha) azonban nem foglalkozom: el fog múlni, meg fog oldódni, és tudom, hogy jól választottam: egy könnyed dologgal (nátha és nem egy súlyos betegség) tapasztalom a fejlődést/ a gyógyulást.

 

2.

Tudom, az életemért én vagyok a felelős, ezért senkit sem hibáztatok. És amikor mégis hibáztatnék valakit vagy valamit (akár magamat), akkor megint csak tudatos vagyok abban, hogy itt az ideje, hogy megbocsássak.

 

3.

Gyakorlom a megbocsátást és az elfogadást, a magam és a mások irányába is. Akkor is, ha valaki éppen elém vág a forgalomban. - BÉKE VELE! :)

 

4.

Szeretem, tisztelem, elfogadom magam és a többi embert.

 

5. 

Ha aggódom valamin, ha félek valami miatt, akkor észreveszem, hogy ezt csinálom, tehát változtatok: megkérdőjelezem az aggódást/félelmet okozó gondolataimat. Ha a megkérdőjelezés nem megy, akkor HÁLÁT adok mindenért, ami van, és működik az életemben.

 

6.

Mindent megteszek azért, hogy megismerjem önmagam, azért, hogy felismerjem magamban az Örökkévaló Élet megnyilvánulását, és hogy végre rájöjjek: Ki Vagyok és Ki nem Vagyok, hogy azt teremtsem, amit valóban akarok.

 

Mindezt teszem a folyamatos fejlődés, tanulás révén: olvasással, tanfolyamok elvégzésével, új emberek megismerésével, beszélgetésekkel, utazással. Az ország, világ nagy, arra vár, hogy felfedezzem!

 

7.

Az erőm a jelenben van, ezért törekszem arra, hogy mindig a jelenben, jelenlétben legyek.

 

8.

Figyelek, hallgatok és a jelenre válaszolok. (Nem a múlton rágódom, vagy a jövőn aggódom, hogy ezzel negatívat teremtsek az életembe!)

 

9.

Hálás vagyok minden pillanatban és mindenért! :)

 

Nekünk - mindannyiunknak, akik használjuk - szerencsénk van az Intuyching™, a SzuperTudatos Önfejlesztés táblázatokkal, mert a táblázatok segítségével azonnal meg tudjuk figyelni, hogy mi zajlik bennünk a mélyben, és ezt át is tudjuk alakítani. Így nem visszük tovább a sértettséget, rossz érzéseket, hanem folyamatosan magas rezgéseken, magas tudatállapoton tudjuk magunkat tartani.

 

Ha te is szeretnél egy olyan eszközt, amivel ezt te is meg tudod csinálni, akkor szeretettel várunk egy következő programunkon! Kattints, hogy megnézd, milyen programok lesznek mostanában! (A link átvsiz az SCCWORLD oldalra.)

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!