2016 okt 09Coaching, önfejlesztés

Tudod, miért figyelünk a negatív hírekre?

Az életünk lényege minden helyzetben a túlélés, és az agyunk egy része, a hüllőagy, arra van programozva, hogy minden percben azt mérlegelje, hogy vajon a helyzet veszélyes-e. (Igen, úgyis felfoghatod, hogy egy gyík irányít a legfontosabb helyzeteidben! :-)  

 

Ezt azért teszi, hogy amennyiben veszélyt érzékel, azonnal beindítsa az “üss vagy fuss” mechanizmust, mely felkészít a harcra, a védekezésre, vagy a futásra, hogy túléljünk. Ez nem tudatos működés, hanem nagyon mélyen belénk programozott túlélési mechanizmus.

 

A negatív dolgok félelem-alapúak, az életet fenyegetők

 

Ezért figyelünk a negatív dolgokra sokkal jobban, mint a pozitívakra, mert a negatív veszélyes és az életünket fenyegető lehet, tehát figyelni kell rá!

 

Amikor valami negatívat tapasztalunk vagy hallunk, feszültség - érzelmi és fizikai "készültség" - keletkezik a szervezetünkben, mert az "üss vagy fuss" mechanizmus beindítja a hormontermelést, hogy a megfelelő reakciót tudjuk megtenni, azaz rohanjunk vagy támadjunk.

 

A legújabb tudományos kutatások azt bizonyítják, hogy az agyunk nem tud különbséget tenni az elképzelt és a valóságos között. Ez nagyon jó, hiszen így tudjuk valóságossá tenni az agyunk számára azt, ami még a valóságban nem az.

 

Ezt a tulajdonságunkat használjuk ki, amikor elképzelünk valami olyasmit, amit szeretnénk bevonzani az életünkbe. Tehát amikor ez a működés zajlik bennünk, ezzel teremtjük meg azokat a dolgokat, amire vágyunk.

 

Ez azonban azt is jelenti, hogy amikor azt látjuk, hogy valakivel valami rossz történik (akár filmen, a médiában!), akkor az agyunk azt is valóságosnak tekinti, és a szerint reagál is rá.

 

Még belegondolni is rossz ennek alapján, hogy minek vannak kitéve azok, akik folyamatosan a híreket nézik, hallgatják, és tragikus eseményeket néznek a médiában.

 

Mindezek tudatában nagyon nem mindegy, hogy mit nézel vagy hallgatsz, hiszen a szervezeted – akár akarod, akár nem – reagálni fog rá, kivéve, ha nagyon tudatos vagy.

 

Ahogy Willa Decker pszichiáter mondja a kutatás alapján: (a kutatás eredményeiről szóló cikket a VitalRecord-on találod angolul)

 

"A tudatosság a kulcs, mert az a pont, ahol érzelmileg és testi jóllétünkre is hatással vannak a negatív hírek, mindenkinél változó."

 

Alapvetően fontos tudnivaló: amikor a szervezet "üss vagy fuss" mechanizmusa működik, az immunrendszer – azaz a betegségekkel szembeni védekezés – leáll, mert az összes energia az azonnali veszély elkerülésére, a túlélésre koncentrál.

 

Kísérletek azt is bizonyították, hogy ha valakinek az immunvédekezése alacsony fokon működik, akkor visszahúzódóvá, társaságkerülővé (azaz hosszú távon akár magányossá) válik, mivel a szervezet így védekezik az ellen, hogy nehogy sok veszélyes bacival találkozzon.

 

MIT TEHETSZ, HOGY A NAPI NEGATIVITÁSTÓL MEGSZABADULJ?

 

1. Tudatos lélegzés és meditáció

 

Például azzal, hogy a lélegzésedre figyelsz egy pár percig tudatosan, illetve a meditáció is segít, hogy nyugodtabbá váljunk egy feszült nap után.

 

2. Figyelj arra, hogy mivel eteted az agyad

 

Mindezek alapján a rossz végű, tragikus filmeket, könyveket, valamint a "valóságban" megtörtént hírekből jövő információkat nem érdemes beengedni az agyunkba. Ugyanúgy, ahogy arra figyelsz, hogy olyat egyél, ami finom, jólesik és jót tesz a szervezetednek, figyelj arra is, hogy mivel eteted az agyadat. :)

 

Ha hiszed ha nem, én már több, mint 5 éve nem nézek híradót, nem hallgatok híreket, sőt semmilyen hírújságot sem olvasok az interneten. És a nagyon fontos hírek még így is mindig elérnek, mert ha máshol nem, hát a Facebookon rám találnak.

 

Kizárólag kedves, romantikus és jó végű filmeket, színházat nézek. Semmiben sem érdekel a dráma - elvégre jut belőle elég az életben mindenkinek.

 

3. Használd napi szinten a SzuperTudatos Önfejlesztést™

 

Ha pedig még ennél is többet szeretnél tenni magadért és a környezetedért, akkor a SzuperTudatos Önfejlesztést™ ajánlom.

 

Az SSC egy remek és egyszerű módszer arra, hogy a mindennapi negativitást pillanatok alatt átalakítsuk szeretet-alapú, életet támogató működésekké. Az SSC-vel - ha megtanulod - akár a környezetedben lévő embereknek is segíthetsz, és egyúttal persze ezzel magadnak is segítesz, hiszen, ha a környezetünkben boldogabb és elégedettebb emberek vannak, akkor mi is jobban érezzük magunkat.

 

Kattints egy jobb életért! - a link átvisz az SCC.WORLD oldalra

 

Szeretettel,

Erika

 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Oszd meg velük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

 

Itt jelentkezz a következő programokra

Itt csatlakozz a Facebookon

Szeretettel,

Erika

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

LélekZene - e-book-ban azonnal letöltheted, innen

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

Minden jog fenntartva. László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™© , SzuperTudatos Világ™, Intuyching™©, SzuperTudatos Önfejlesztés™©, Tudatos Pénz Teremtés™ , TUDKO-Tudatos Kommunikáció™© , a DEMERT Módszer™©, a Numeropátia™© 
védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2020 -  All rights reserved. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!