Coaching, önfejlesztés

Újévi fogadalmak helyett az új trend

 

Többször írtam már róla, de még mindig örökzöld téma az újévi fogadalom. Ilyenkor sokan megfogadják, fogadalmat tesznek, hogy mit (nem) fognak csinálni az újévben. Például: leszokom a káros szenvedélyemről, minden nap futok, több időt töltök a családommal… stb.

Azután eltelik pár hét, és nem történik semmi. Amit abba akartak hagyni (dohányzást), azt mégis csinálják, amit meg el akartak kezdeni (sportolni, fogyni stb.), azt meg a kutatások szerint a legtöbben az első hónapban abbahagyják. No, de mi történt a fogadalommal?


Vajon miért nem működnek a fogadalmak?

A fogadalom kötelékként, kötelességként viselkedik. Többek között ezért sem szokott működni, hogy elérjük, amit akarunk, mert senki sem szeret kötelező dolgokat csinálni.

 


Árthat egy fogadalom?Ha teljesíted a megfogadott dolgot, akkor az a fogadalom nem árthat neked. Ha viszont nem teljesíted (akár önhibádon kívül), akkor sajnos az különböző önbüntető mechanizmusokat indíthat el a tudatalattiban. Azaz, úgy fogod magad megbüntetni, hogy nem is tudsz róla, hogy bünteted magad. Mit jelent ez, egy nem teljesített fogadalom esetében?


Például azt jelenti, hogy mivel nem azt csinálod, amit megfogadtál, így haragszol magadra. Tudatosan vagy tudat alatt. Az már önmagában önbüntetés, hogy haragszol magadra. Ha haragszol magadra, mert nem tettél meg valamit, amit magadnak megfogadtál, az rombolja az önértékelésed, ami szintén önbüntető. Sikertelenség, tehetetlenség járulhat hozzá. Ezért én nem szoktam fogadkozni, még ígérni sem - ki tudja, vajon meg tudom-e tartani? Inkább cselekedj mindig az adott pillanatnak megfelelően.

 


Mit lehet a fogadkozás és a fogadalmak helyett csinálni?


Az új trend a fogadalmak helyett, ami sokkal inkább fog segíteni abban, hogy elérd, amit akarsz: a CÉLOK. Az újév első napjai (sőt hetei) remek idő új célok megfogalmazására. 
 

Tehát: Tűzz ki elérhető célokat magadnak!


Ne fogadkozz, hanem határozd el magad, hogy valamit elérsz egy konkrét időre. Minél nagyobb falat az elérendő cél, annál inkább érdemes kisebb egységekre bontani. Például, ha fogyni szeretnél, akkor ne az legyen a célod, hogy 35 kg-ot lefogyok jövő januárig, hanem az, hogy heti 1 kg-ot leadok könnyedén, 35 héten keresztül. Jövő januárig 35 kg az rengetegnek hangzik és azonnal ellenállást fog a tested is érezni, míg heti 1 kg az simán kivitelezhető.

Ha könyvet szeretnél írni, akkor ne azt határozd el, hogy írok egy könyvet, hanem azt, hogy írok egy 250 oldalas könyvet idén december 31-ig. És utána bontsd kisebb egységekre: minden nap írok egy A4-es oldalt. Így 250 nap alatt meglesz a könyved!


Ha a tudatalattiban futó programoktól is meg akarsz szabadulni, hogy a célod könnyebben megvalósuljon, akkor keress meg!


Csodás új évet! Ebben az évben is légy magadhoz mindig jó! :)

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!