A problémás menstruáció...

A problémás menstruáció...

A problémás menstruáció sokaknak okoz gondot. A SzuperTudatos Önfejlesztéssel az esetleges lelki okokat deríthetjük fel és változtathatjuk meg.

 

A problémás menstruáció és női gondok hátterében nagyon sok minden, akár fizikai probléma is állhat. Ilyen esetekben mindenképpen javasolt az orvosi kivizsgálás!

 

Az alábbiakban kizárólag a leggyakrabban előforduló tünetekről, és az azok hátterében álló lehetséges lelki eredetű okokról lesz szó, melyek mindegyike átalakítható a SzuperTudatos Önfejlesztés™ segítségével.

 

A menstruációs problémák lelki oka általában a múltban található - akár emlékszik rá az illető, akár nem -, sőt akár úgy is hordozhatjuk a testünkben a traumát, hogy a családfán keresztül "örököltük meg", azaz a DNS-ben, génekben is kódolva lehet.

 

FÁJDALMAS MENSTRUÁCIÓ

  • A női lét fájdalmas megélése (például a múltból, gyerekkorból, családi generációból származó, a testben „elraktározott” erőszak emlékei miatt), nem vagyunk kibékülve önmagunkkal, a helyzetünkkel, a nőiségünkkel-anyaságunkkal és a női léthez kapcsolódó egyéb szerepeinkkel (feleség-szerető stb).

 

  • Sokat jelenthet az otthonról hozott és ránk testált női minta is, melynek esetleg úgy érezzük nem tudunk - nem akarunk - megfelelni. Például: Anya öt gyereket nevelt békében, sosem veszekedett, mindenre volt ideje, főzött, rendet rakott, mindig játszott velünk..., de én nem gyereket akarok nevelni, - nem akarok otthon maradni, utálok takarítani -, hanem sikeres és híres dolgozó nő akarok lenni...; nagy az ellentmondás a két "elvárás" és szerepminta között. A „nem tudok" ellenállás azután fájdalomként jelentkezhet a testben, mely jelzésként szolgál: fel kell dolgoznunk a bennünk lévő feszültségeket.

 

  • A cink egyébként - vizgálatokkal igazoltan - igen hatékony a fájdalmas menstruáció megelőzésében. Az ajánlott adag: napi 1-3-szor 30 mg cinkglukonát a menstruáció kezdete előtt 1-4 nappal kezdve. A cink a vizsgálatok szerint szintén gátolja a méhben a gyulladáskeltő prosztaglandinok felszabadulását (Eby, 2007). (forrás: http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/fajdalmas-menstruacio.php)

 

RENDSZERTELEN MENSTRUÁCIÓ

  • A testi szint szépen kifejezi lelki éretlenségünket is a nőiséggel kapcsolatban: hol igen, már nők vagyunk, hol meg még (mindig) nem...

 

  • Kapcsolatba hozható a stabilitásunkkal , a rendszerességgel a saját életünket illetően, a saját magunkba vetett önbizalommal, önképpel és természetesen a gyermekvállalás problémakörével is (gyereket akarok - félek tőle).

 

HIÁNYZÓ, KIMARADÓ MENSTRUÁCIÓ

  • Az el sem kezdődő (serdülőkor) menstruáció lelki oka  nőiségünk tagadása is lehet. Valamiért nem akarjuk - nem merjük - átadni magunkat a női létnek.

 

  • Összefüggésben lehet a másoktól való elzárkózással, odaadással is.

 

  • Felnőttkorban a kimaradozó vérzés oka lehet a felgyülemlett energiák „visszatartása", a fejlődés (a megtisztulás) elutasítása a női területeken (pl.: társsal/ általában férfiakkal vagy szülővel szembeni harag, megbocsátás hiánya).

 

A lista egyáltalán nem teljes, a fentiektől eltérő női problémák lelki okát is fel lehet tárni a SzuperTudatos Önfejlesztés segítségével.

 

Jelentkezz be egy SzuperTudatos Önfejlesztés coachingra, szeretettel várlak!

 
 
 
László Erikáról

 

Erika transzformációt és boldogságot, harmóniát elősegítő oktató, coach, mentor és kommunikációs tréner, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ (SuperConscious Self-Coaching™) kifejlesztője, a DEMERT Módszer™ és a Numeropátia™ megalkotója, valamint a SzuperTudatos Világ™ nemzetközi hálózat (SuperConscious World™) társalapítója.

3 nyelven tanít világszerte, 25 országból, 5 kontinensről származó hallgatói és kliensei száma több ezerre becsülhető.

 

A CoachOK és a Wellness Universe tagja

 

KAPCSOLAT:

Email: erika.laszlo-kukac-laszloerika.hu

Skype: erika.laszlo

Mobil: +36 703656561

 

Legnépszerűbb cikkek

 

 

A SzuperTudatos közösséget és tagjainak hálózatát, transzformáló tanfolyamait az SCC.WORLD oldalon találod.

 

 

Kövess Facebookon is!

Minden jog fenntartva. László Erika coach, tréner, a SzuperTudatos Önfejlesztés™ egyedi intuitív coaching rendszer létrehozójának hivatalos oldala

 

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve

(SzuperTudatos Teremtés™, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, Tudatos Kommunikáció™, a DEMERT Módszer™, a Numeropátia™) védjegyek, illetve bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

  

© Szuperc Limited 2019  All rights reserved. -  Hosted by Orangewebsite.com (Iceland)

Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

totalstudio.hu
Ingyenes Lélekemelő hírlevél!

Iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre! A levelekről bármikor leiratkozhatsz.