Önbizalom, Önfejlesztés, Boldogság, Intuyching

Pozitív gondolkodás, negatív gondolatok megváltoztatása a DEMERT™ Módszerrel

Frissítve: 2023. január

 

(Régebben a DEMERT Módszert ™ De módszernek ™ neveztem, lehet, hogy te még úgy ismerted. 2017-ben kiegészült, és az egyetlen lépés helyett most már 3 lépésből áll a harag, és 3 lépésből hiedelem átalakítása esetén is. A harag átalakításához olvasd el ezt a cikket!)

 

Már többször írtam a pozitív gondolatokról és arról is, hogy sokszor futnak a tudatalattiban a pozitív teremtéseinknek ellentétes üzenetek, hiedelmek, negatív programok. Márpedig mivel a tudatalatti a nap 95%-ában működik, a tudat meg csak 5%-ban, így nem csoda, ha a tudatalatti „győz”.  :)

 

Hogyan ismerhetnénk fel, hogy van-e bármilyen  - a pozitívnak ellentmondó – üzenet a tudatalattiban? A DEMERT Módszerrel™ ez kifejezetten egyszerű!

 

Az alábbi, egyszerű gyakorlatot, a DEMERT Módszert™ használva kiderítheted, hogy vajon van-e benned (a tudatalattidban) ellenállás a pozitív teremtéseddel kapcsolatban. Ha van, ki fog derülni, és mivel felismerésre kerül, - valamint mivel az alábbi gyakorlattal megszünteted az ellenállást, sőt beépíted, megerősíted a pozitív gondolatot -, végre el tud indulni a pozitív teremtésed.

 

(A DEMERT Módszert™ használjuk a harag megbocsátássá alakítására is. Erről a Megbocsátás II. -  Megbocsátás a DE varázsszóval cikkben olvashatsz.)

 

HIEDELEM ÁTALAKÍTÁS, - A TUDATALATTIBAN REJLŐ ELLENÁLLÁSOK FELDERÍTÉSE - A DEMERT MÓDSZERREL

 

Videón is elmagyarázom, hogy hogyan használhatod a DEMERT Módszert.

 

Tipp:

Ha van Intuyching™ (SzuperTudatos Önfejlesztés™) rendszered, akkor érdemes a táblázatból megnézni, hogy melyik az a korlátozó hiedelem, ami éppen gátol. Ez szinte naponta változhat, ugyanakkor minél több hiedelmedet alakítod át, annál kevesebb marad!

 

DEMERT MÓDSZER - 1. LÉPÉS: DE NEM MERT

 

Kiválasztunk egy konkrét, pozitív, támogató hitet, amit hinni szeretnénk. Pl.:

  1. Mindig könnyedén kifizetem a számláimat…
  2. Elégedett vagyok a jó életemmel...
  3. X.Y. (az emberek) szeret(nek) engem…
  4. Egészéges vagyok, jól érzem magam…

 

Miután kiválasztottuk a konkrét dolgot, a pozitív támogató hitet, folytatjuk a DEMERT Módszer első lépésével, a „de nem mert”-tel, (ami annak a rövidített változata, hogy „de nem, mert ezt nem hiszem, mert...”), és az azt követő, belőlünk előkerülő gondolatokkal, amelyek ítéleteket, hiedelmeket, értékrendet tartalmaznak általában. Ezek a „de” utáni mondatok ellenállásként működnek a tudatalattiban, és nem engedik, hogy azt higgyük, amit szeretnénk.  

 

Példák a DEMERT Módszer mondatokra:

 

1.

Mindig könnyedén kifizetem a számláimat, de nem, mert ... a múlt hónapban sem sikerült.

Mindig könnyedén kifizetem a számláimat, de nem, mert ... adósságaim vannak.

Mindig könnyedén kifizetem a számláimat, de nem, mert ... rengeteg a hitelem. stb.

 

2.

Elégedett vagyok a jó életemmel, de nem, mert ... ez nem így van.

Elégedett vagyok a jó életemmel, de nem, mert ... utálom.

Elégedett vagyok a jó életemmel,  hogy ilyen helyzetbe hozott, de nem, mert ... pocsék.

 

3.

X.Y. (az emberek) szeret(nek) engem, de nem, mert … nem szeret(nek).

X.Y. (az emberek) szeret(nek) engem, de nem, mert … nem érdemlem.

X.Y. (az emberek) szeret(nek) engem, de nem, mert … én rossz vagyok. stb.

 

4. 

Egészéges vagyok, jól érzem magam, de nem, mert … fáj a ....

Egészéges vagyok, jól érzem magam, de nem, mert … beteg vagyok.

Egészéges vagyok, jól érzem magam, de nem, mert … mindig rosszul vagyok.

 

 

Addig írjuk, (és persze azt írjuk, ami kijön a fejünkből a „de nem, mert” után; a fentiek csak példamondatok), amíg még eszünkbe jut bármi. Előfordul, hogy demertezés közben (igen, már igeként is használjuk az Intuyching™ rendszerünkben!) oldalakon keresztül kell írni, de egyszer biztosan elfogy! A papír mindent „elbír” :), a lényeg, hogy ne cenzúrázd magad, írj ki bármit, ami csak gátolja, hogy végre a pozitív gondolatod, teremtésed érvényesüljön.

 

A DEMERT Módszer™ „de” utáni része mindaz az ellenállás, korlátozó hiedelem benned, ami nem engedi, hogy a pozitív, támogató hit, gondolat érvényesülhessen.

 

Előfordul olyan, hogy a DEMERT gyakorlat során a „de” utáni rész ismétlődik; akár minden mondat után ugyanaz jön, vagy több mondattal később, lejjebb megint ugyanaz jön fel, mint előtte pár mondattal. Ez teljesen normális, arról szól, hogy ennyi „helyre, szintre” tetted el ugyanazt az ellenállást, hiedelmet, berögzült negatív gondolatot.

 

Miután elkészültél, és már nem tudsz semmit sem a „de”  után írni, azaz ott marad a pozitív támogató hit,  tépd össze, (esetleg - biztonságos módon - égesd el) a papírt, hogy a tudat is „lássa” :) , hogy minden ellenállásod teljesen megszűnt, és már a pozitív az, ami érvényesülni tud.

 

DEMERT MÓDSZER - 2. LÉPÉS: MERT

 

Írjd le a pozitív támogató hitet, és folytatsd a „mert-tel”. A fentiekből egy példa erre:

 

1.

Mindig könnyedén kifizetem a számláimat, mert ... végül mindig történik valami, amivel megoldom.

Mindig könnyedén kifizetem a számláimat, mert ... tudok több pénzt teremteni.

Mindig könnyedén kifizetem a számláimat, mert ... szerencsés vagyok.

 

DEMERT MÓDSZER™ -  3. LÉPÉS: TÜKÖR

 

A DEMERT Módszer™ harmadik lépése az egyik legfontosabb, amikor egy támogató hitet akarsz beírni a tudatalattiba.


Miután készen vagy az írással és a pozitív támogató hitet is megerősítetted, a pozitív hitet ezután mondd bele magadnak a tükörbe. Ahogy a negatív gondolatot, a hiedelmet is ismétlés útján tanulta meg a tudatalatti gyerekkorban, ezért ugyanúgy ismétléssel lehet átírni a tükör gyakorlattal, támogató pozitív hitté. Akkor lehetsz benne biztos, hogy már csak a pozitív, támogató hit érvényesül, amikor a tükörbe mondva a mondatot, azt érzed, hogy igen, ez így van! 

 

Fontos azonban tudni, hogy amit tudatosan gondolsz, sokszor egyáltalán nincs azzal összhangban, ami a tudatalattiban van. Ezért sokat segíthet, ha az Intuyching™ (SzuperTudatos Önfejlesztés™) táblázatrendszert vesszük igénybe ahhoz, hogy megtaláljuk a konkrét negatív gondolatot, hiedelmet, hogy ezt átalakítva végre a támogató hitek működjenek bennünk. Mi, akik az Intuyching táblázatrendszert használjuk, napi szinten használjuk erre a rendszert.

 

Végül pedig a legfőbb tanulság a pozitív gondolkodással kapcsolatban: nem keletkezne benned negatív hiedelem, amennyiben nem ítélkeznél negatívan a helyzetedről, magadról.

 

Válaszd az ítélkezés helyett az elfogadást, így támogató gondolatok és hitek fognak a tudatalattiba beépülni, melyek segítik az életed, a negatív, rossz érzéseket okozó korlátozó hiedelmek és gondolatok helyett.

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!