2015 máj 23Pozitív gondolatok

Mit törölj a bakancslistádról?

 

Bakancslista… bár láttam a filmet, a mai napig nem értettem, hogy miért is adták ezt az elnevezést az eredetileg angolul „Bucket list” kifejezésnek, ami szó szerint vödörlistát jelent. :)

 

Míg aztán megkérdeztem a férjem, aki felvilágosított, azért bakancslista, mert arról szól, hogy mi mindent szeretnénk megtenni, mielőtt feldobjuk a bakancsot...

 

Vajon angolul miért hívják vödörlistának, el nem tudom képzelni... (A cikk megjelenése után Zsuzsi barátnőm felvilágosított :), azért hívják vödörlistának, mert az angol kifejezés: "kick the bucket" azt jelenti, hogy meghalni. Köszi Zsuzsi! :) )

 

A „Bakancslista” c. film (2007, Jack Nicholson és Morgan Freeman főszereplésével) is erről szól; két nagyon különböző ember, aki a kórházban találkozik egymással eldönti, hogy hátralévő idejükben minden álmukat megvalósítják.

 

Talán úgy gondolod, hogy neked nincs bakancslistád...

 

Nos, a helyzet az, hogy mindenkinek van valamilyen listája, és persze sokaknak nem is tudatos, hogy van. Ha szeretnéd tudatosítani, hogy mi mindent szeretnél ebben az életben, akkor csak tedd fel magadnak a kérdést, hogy mit tennél, ha biztosan tudnád, hogy csak fél év van hátra az életedből és a pénz nem számítana?

 

Ellenben, ugye a kezdő kérdés arra vonatkozik, hogy mit törölj róla… Vajon miért is kellene bármit is törölni a kívánságlistádról?

 

Nos, ha egy kicsit tágabb értelemben vesszük ezt a listát, akkor olyan dolgok is felkerül(het)tek rá, melyek rengeteg energiát vesznek el tőled, sőt akár még kellemetlen, rossz érzéseket, tehetetlenséget, a befejezetlenség érzését is okozhatják.

 

Márpedig ezek az érzések – általában ugyanúgy nem tudatosak mint maga a lista  – alapvetően befolyásolják a teremtésünket, hiszen a fenti negatív energiákkal csak hasonló jellegű érzéseket és az ahhoz kapcsolódó gondolatokat, sőt eseményeket tudunk az életünkbe vonzani.

 

Szóval, mit is kellene törölni a bakancslistádról?

 

Mindent, amit valójában nincs szándékodban megtenni! Teljesen normális dolog, hogy idővel az ember céljai, elképzelései változnak, így aztán valami, ami egyszer felkerült a listádra akár újévi fogadalomként (az újévi fogadalmakat illetően ajánlom ezt a cikket elolvasni) ma már könnyen lehet, hogy egyáltalán nem fontos.

 

Viszont mivel nem szoktuk “selejtezni” a kívánságainkat, így ezek továbbra is ott vannak a listán, és nemcsak a papíron foglalnak helyet, hanem a fejünkben is; azaz energiát vesznek el tőlünk, hiszen valamit megtartani csak energiával lehet, legyen akár az csak egy gondolat.

 

Gondold csak végig: mi mindent tartogatsz a fejedben az életben elvégzendő, teljesítendő feladatként, teendőként, olyan kívánságként, melyet igazából egyáltalán nincs szándékod teljesíteni?

 

Van-e a fejedben bármi az alábbiakból:
  • Megtanulni angolul (helyettesítsd be bármelyik nyelvvel)
  • Megtanulni zongorázni/ tangózni stb.
  • Megmászni a Himaláját
  • Búvárkodni a Vörös-tengeren
  • Síelni Franciaországban
  • Heti legalább 2 alkalommal elmenni rendszeresen sportolni/ táncolni/ jógázni/ meditálni stb.
  • Írni és kiadni egy könyvet
  • Leszokni a dohányzásról
  • Lefogyni 10 kg-ot (vagy amennyit gondolsz)
  • Világkörüli útra menni
  • Hajózni az Adrián
  • Elköltözni egy másik városba/ országba
  • Kipróbálni a … (magasugrást/ repülést/ ejtőernyőzést stb.)

 

Nos, ha van bármi hasonló a fejedben, alaposan nézd át és gondold át: ha csak fél éved volna hátra, tényleg szeretnéd teljesíteni mielőtt elmennél?

 

Ha nem, akkor feltétlenül húzd ki a listádról! Ezzel rengeteg energiát felszabadítasz olyan dolgokra, amelyeket valóban szeretnél megtenni. Írj le egy vagy két dolgot, amit ebben az évben szándékodban áll megtenni.

 

Minél jobban fókuszálod az energiáidat, az Univerzum is annál jobban tud benne segíteni.

 

A világegyetem minden energiája készen áll arra, hogy neked segítsen, csak tudasd egyértelműen, mit is szeretnél!

 

Végül pedig még egy gondolat:

Az ókori egyiptomiak szerint a túlvilágon két fontos kérdést tesznek fel az odaérkezőknek:
  1. Milyen örömöt éltél át az életedben?
  2. Szereztél-e örömöt másoknak?

 

Ha ennek fényében éljük a mindennapokat, akkor a mindennapok ünnepnapokká válnak.

Szeretettel,

Erika

Ha eleged van abból, hogy egyedül küzdesz és szeretnéd, ha pártatlan, ítélkezésmentes segítséget kapj, akkor jelentkezz itt.
 

Ha tetszett, akkor lehet, hogy másoknak is tetszene, igaz? Megtennéd, hogy köszönetképpen megosztod? Kattints alul a Facebook jelre!

Előre is nagyon köszönjük! :)

 

Ha még nem vagy rendszeres olvasó, iratkozz fel a LÉLEKEMELŐ hírlevélre, hogy minden újdonságot biztosan megkapj!

Itt jelentkezz a következő programokra

 

Tartsd velünk a kapcsolatot!

MEGJELENT ERIKA KÖNYVE, A LÉLEKZENE

Lapozz bele a LélekZene tartalmába

« Vissza

László Erika tanácsadó, transzformációt elősegítő és kommunikáció (asszertivitás) instruktor, az Intuyching® (SzuperTudatos Önfejlesztés™) intuitív, energetikai, coaching-szemléletű rendszer létrehozójának hivatalos oldala.

A SZUPERC Ltd. logója, márka- és módszerei neve (Intuyching®, SzuperTudatos Világ™, SzuperTudatos Önfejlesztés™, Tudatos Pénz Teremtés™, TUDKO™-Tudatos Kommunikáció, a DEMERT™ Módszer, a Numeropátia™, Intuytor™) védjegyek, illetve törvény által védett és bejegyzett védjegyek az EU területén, illetve a WIPO országokban, a Madrid Protocol (WIPO's Madrid System) által nemzetközileg védetten.

© Szuperc Limited 2015-2024. -  Minden jog fenntartva. -  Hosted by Hostpapa.com (Canada)
Website Terms and Conditions -  Privacy Policy

Ugrás az oldal tetejére!